Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 07. 09:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kidobták a szórakozóhelyről, szamurájkarddal ment vissza

Kidobták a szórakozóhelyről, szamurájkarddal ment vissza

Nem mindennapi jelenetek zajlottak le az egyik belvárosi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban.

A pápai zenés szórakozóhely üzemeltetőjétől megtudtuk, hajnali 3-4 óra között érkezett meg az a két férfi a buliba, akik később szó szerint megtámadták a helyet. - A dolog úgy kezdődött, hogy ezt a két férfi távozásra kértük, mivel zavarták a többi vendéget, nem oda illő módon viselkedtek, látszott rajtuk, hogy jócskán felöltöttek a garatra (információink szerint később, a vérvizsgálat drogos befolyásoltságukat is igazolta - a szerk.). Egyikük szó nélkül el is ment, a másik férfi viszont kisebb szóváltásba keveredett az egyik biztonsági őrrel. Ekkor én is odamentem és lekísértem a férfit a lépcsőn, majd kimentünk az utcára. Ekkor érkezett meg, egy elöl-hátul összetört autóval a korábban távozott vendég, aki egy

SZAMURÁJKARDOT VETT KI A JÁRMŰBŐL ÉS FENYEGETŐLEG LÉPETT FEL.


Íme a kard

A biztonsági őrökkel együtt az ajtón belülre húzódtuk, melyet tartottunk, hogy a férfiakat kívül tartsuk. Egyikük a karddal kitörte az ajtó üvegét és befelé szurkált, ezért hátrébb húzódtuk. Továbbra is a kardot a kezében tartva, "megdögletek" felkiáltással közelített felénk, el lehet képzelni, hogy mit éreztünk akkor. Végül egy bárszékkel sikerült ártalmatlanítani a karddal hadonászót, de még ekkor sem volt vége, ugyanis a társa hozzám vágott egy gázpalackot. Szerencsére a biztonsági őrök őt is legyűrték - mondta el a szórakozóhely üzemeltetője hozzátéve számára minden körülmények között a legfontosabb szempont a vendégek kulturált, biztonságos szórakozása, éppen ezért minden alkalommal távozásra kérik azokat a vendégeket, akik zavarják a többség szórakozását. Az emeleti helyiségben még az utolsó italukat fogyasztók többsége semmit nem érzékelt az eseményekből.

A szórakozóhely üzemeltetője - aki elsőként portálunknak nyilatkozott a történtekről - köszönetet mondott a rendőrségnek, akik néhány perc alatt, nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.

Úgy tudjuk, hogy a rend őreit még a balhé előtt az a férfi hivta ki, akit ki kellett tessékelni a helyről, mondván hogy ellopták a mobilját és a cipőjét.

Információink szerint a karddal fenyegetőző férfit a kórház intenzív osztályán ápolják. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

A rendőrség közleménye szerint ahelyszínre rövid időn belül kiérkező járőrök egy 46 és egy 56 éves pápai férfit fogtak el. A két személy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután a szórakozóhelyről viselkedésük miatt az alkalmazottak távozásra szólították fel őket, oda rövid időn belül visszamentek és megrongálták a helyiség bejáratát. Egyikük eközben egy szamuráj karddal is megfenyegette a bent tartózkodókat.

Az ügyben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a Pápai Rendőrkapitányságon. A nyomozók a két gyanúsítottat őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.