Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 27. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kezdődik a 19. Gyulai Pálinkafesztivál

Kezdődik a 19. Gyulai Pálinkafesztivál

Számos újdonsággal készülnek a szervezők a 19. Gyulai Pálinkafesztiválra, amely péntektől hétfőig tart a békési fürdővárosban.

Szakmai konferenciával veszi kezdetét a 19. Gyulai Pálinkafesztivál, amely a minőségi pálinkafogyasztást, a hungarikum népszerűsítését tűzte ki célul. A tanácskozáson egyebek mellett a fogyasztási szokásokról, az eredetvédelemről, a magánfőzésről és a lepárlás technikai újdonságairól lesz szó.

Szombaton az Almásy-kastélyban a Barack a konyhában elnevezésű gasztronómiai kísérőrendezvényen barackpálinka felhasználásával készült ételeket és desszerteket készítenek neves szakemberek. Ugyanezen a napon osztják ki a Brillante 2018 néven meghirdetett verseny díjait; 850 benevezett tételből választják ki a legjobb versenymintát, a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magán- és bérfőzőt, valamint bérfőzdét. Emellett átadják a Brillante - 2018 legjobb kereskedelmi pálinkája és a legjobb kereskedelmi főzde címeket is, és kiderül, melyik ital lesz Békés Megye Pálinkája egy évig.

Vasárnap hagyományteremtő szándékkal elkészül a Kárpát-medencei nemzeti összetartozás itala. Korábban több mint tíz magyarországi és határon túli kereskedelmi főzdét kerestek meg, hogy küldjenek a barackpálinkájukból, ezekből szakemberek készítik el a sorszámozott palackokba töltött közös italt.

A belépődíjas rendezvényen több mint 20 kiállító százféle termékét lehet megkóstolni. Esténként koncertekre, valamint családi programokra kerül sor. Fellép mások mellett a Magna Cum Laude, a P-Mobil, a Republic, Szabó Balázs Bandája, Oszvald Marika és a Neoton Família Sztárjai.

A részletes programot a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon lehet megtekinteni.

Címkék: fesztivál, gyula, pálinka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére