Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 25. 20:39, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Két műfüves pálya újul meg, közel 100 millió forintból

Két műfüves pálya újul meg, közel 100 millió forintból

A csaknem másfél évtizeddel ezelőtt készült futballpályák borítása elöregedett, ezért időszerűvé vált a cseréjük. Nagyobb részben TAO pénzekből, kisebb részben pedig önkormányzati forrásból kerül sor a felújításra.

Tóth Pétertől, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ügyvezetőjétől megtudtuk, a Perutz Stadion nagy műfüves edzőpályáján és a Fiumei utcai sporttelepen a kis méretű pálya teljes felületcseréjét végzik el. A felújítást indokolja, hogy a közel 15 évvel ezelőtt kiépített pályák talaja elöregedett, szinte balesetveszélyessé vált. Tóth Péter hangsúlyozta, nagy a Perutz Stadionban található műfüves nagypálya kihasználtsága, mivel a center pálya mellett leginkább itt rendezhetők meg másod- és harmadosztályú utánpótlás mérkőzések. A mérkőzéseken kívül 17 korcsoport használja edzéseken a pályákat.

A műfüves pályák felújításán túl a beruházás tartalmazza a Fiumei úti sporttelep nagypályáján a világítás kiépítését, továbbá labdafogó hálók kihelyezését a kapuk mögött.

A felújítások összeértéke csaknem eléri a 100 millió forintot, mely többségében társasági adó felajánlásokból, kisebb részben a pápai önkormányzat támogatásából valósult meg. A munkálatok nagyjából egy hónapon belül fejeződnek be - mondta el az ügyvezető.

A nagyszabású beruházások mellett a nyári szünetben a szokásos karbantartási munkálatokat is végzik, így a füves pályák talajjavítását, szellőztetését és a fű regenerálását.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a PELC egyik fő támogatója a pápai önkormányzat, hiszen a működéséhez legnagyobb mértékben járul hozzá és a beruházásaihoz is biztosítja az önrészt. - Úgy látjuk, hogy a városi sport infrastuktúrának a megújítása, vagy fejlesztése 70%-os támogatásintenzitás esetén feltétlenül vállalható, amely jelen beruházás esetében 25 millió forintot jelent önrészként, a közel 100 milliós projektben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.