Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 18. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Két fölényes győzelemmel folytatta a felkészülést a Perutz

Két fölényes győzelemmel folytatta a felkészülést a Perutz

Előbb a Répcelak csapatát küldték haza egy hetessel a pápai fiúk, majd pedig a Ménfőcsanak gárdáját egy ötössel.

Szerdán kora este a Vas megyei első osztályban szereplő Répcelakot fogadta a Perutz FC. Marton Miklós csapata a stadion műfüves pályáján a Sánta - Domján, Nagy B., Császár, Kozma - Somogyi - Bohner, Hanzl, Jurik, Skriba - Szabó összeállításban vágott neki a találkozónak, melyet Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője és segítői is a helyszínen tekintettek meg, hiszen március 3-án, a tavaszi nyitányon Ajka - Pápa rangadót rendeznek. Volt is jegyzetelnivalója az ajkai mesternek, hiszen az első félidőben öt pápai gólt láthattak a hideggel dacoló kilátogatók, a második félidőben - amikor Szigeti, Szedlacsek, Iványi, Horváth, Mogyorósi, Udvardi és Farkas is a pályán volt - további két találatot jegyeztek a hazaiak, ezzel kiütéses, 7-0-s győzelmet arattak.

Perutz FC - Répcelak 7-0 (5-0) Gsz.: Szabó Zs. 3, Jurik 2, Bohner, Szedlacsek

Marton Miklós: Megmondom őszintén, sok következtetést nem lehet és nem is szabad ebből a mérkőzésből levonni, nem voltak egy súlycsoportban a csapatok. Pozitívum, hogy lőttünk hét gólt, egyet sem kaptunk, és az önbizalmunknak sem tett rosszat a két félidő.

Szombaton 3-0-s első félidő után 5-0-ra győzte le a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság első osztályában második helyen álló Ménfőcsanakot a Pápai Perutz FC. A pápaiak ezzel a héten második felkészülési találkozójukat is megnyerték, a két összecsapás gólaránya 12-0 a sárga-kékek javára.
Kiváló első 45 percet produkált a Sánta - Farkas, Császár, Domján, Kozma - Nagy B., Somogyi - Bohner, Hanzl, Skriba - Szabó Zs összetételben felálló hazai gárda, mely szinte 100 százalékosan kihasználta gólszerzési lehetőségeit, Szabó Zsolt mesterhármasával 3-0-val fordultak a csapatok. A második félidőben Iványi, Udvardi és Horváth Tamás is játéklehetőséghez jutott, s bár kissé visszaesett a színvonal, előbb Skriba mattolta a vendég hálóőrt, majd egy szép összjáték végén Horváth belsőzött öt méterről a kapuba, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt.

Perutz FC - Ménfőcsanak 5-0 (3-0) Gsz.: Szabó Zs. 3, Skriba, Horváth T.

Marton Miklós: Az első 45 percben látottakkal meg voltam elégedve, a helyzetkihasználással nem akadtak gondjaink, viszont a szélekről érkező labdák pontosságával igen. A második félidőben megint jöttek a buta sérülések - a műfüves játéktér minősége finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után - Somogyi és Bohner is megsérült, ettől függetlenül uraltuk a játékot, rúgtunk két gyönyörű gólt. Bízom benne, hogy a sérültjeink hamar visszatérhetnek, jövő héten még egy meccs vár ránk, aztán jöhetnek az éles találkozók.

A téli felkészülés a február 24-ei Ímely elleni két félidővel zárul, a meccset 11 órától rendezik a pápai stadionban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.