Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 29. 14:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Készülődnek a Motoros Mikulások - Már több mint 360 db csomagot össze is állítottak

Készülődnek a Motoros Mikulások - Már több mint 360 db csomagot össze is állítottak

Egy nagyon lelkes csapat szerveződött az elmúlt években Fedur Rolandék vezetésével, akik idén is sok-sok pápai és környékbeli kisgyermek arcára csalnak majd mosolyt megjelenésükkel, és ajándékcsomagjaikkal.

Négy évvel ezelőtt egy nyolcfős baráti társaságnak motorozni támadt kedve december 6-án, s ha már egyszer Mikulás napja volt, úgy döntöttek, hogy néhány csomagot is magukkal visznek, hogy örömet szerezzenek a kisgyermekeknek, aztán ez az első kis akció olyan jól sikerült, hogy a következő évben már 200 csomaggal indulhattak el, és maguk a Motoros Mikulások is egyre többen lettek. Egy jó társaság verődött össze, akik nemcsak az ünnep közeledtével, de év közben is segítik, támogatják egymást, ilyenkor pedig másokra is gondolnak - mondta el Fedur Roland, aki büszkén mutatta meg, hogy ugyan még majd' két hét van hátra az akcióig, de már több mint 360 csomagot össze tudtak állítani, könnyen lehet, hogy a tavalyi rekordnak számító 426 darabot is meghaladják idén.

A Motoros Mikulások puttonyába édességek kerülnek, amelyeket mind-mind adományként kaptak, legnagyobb részt magánszemélyektől. A kezdeményezés híre Ausztriát is elérte, egy ott dolgozó a munkahelyén szervezett gyűjtést, és nagyobb mennyiségű édességgel csengetett be Rolandékhoz, a Gombkötő utca 62. szám alá, itt gyűjtik ugyanis össze az édességeket, majd pedig állítják össze a kis csomagokat, ahogy van rá idejük. Továbbra is várják a nagylelkű felajánlásokat.

A Motoros Mikulások december 10-én indulnak útnak, elsősorban rászoruló családokat keresnek fel, de több helyszínen megállókat is beterveznek, ahol bárki találkozhat velük. Hamarosan az útvonalukat is közzé fogják tenni, de annyit ígérhetnek, hogy idén olyanokhoz is szeretnének eljutni, akikhez eddig nem tudtak, és bíznak abban, hogy olyan szeretettel fogadják majd őket, amilyen szeretettel készülnek erre az alkalomra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.