Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2018. Szeptember 12. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Készülnek a tervek - Így újul meg az Ipari Park

Készülnek a tervek - Így újul meg az Ipari Park

800 millió forintból fejlesztik az ipari terület infrastruktúráját. Utakat újítanak fel, kerékpárutakat körforgalmat és új utakat építenek.

Az elkészült terveket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, valamint Molnár István városfejlesztési osztályvezető tekintették át ma délelőtt a Városházán. A megbeszélést követően megtudtuk, várhatóan októberre valamennyi terv engedélyezése meg fog történni, ezután kezdődhetnek meg a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárások.Több beavatkozási területről van szó, ezért több kivitelező fog párhuzamosan dolgozni az Ipari Park területén. A projektben szerepel a

  • rettentően rossz állapotú Juhar utca kiszélesítése és a burkolat megújítása,
  • az úttal párhuzamosan a Veszprémi út és a Bocsor utca közti szakaszon kerékpárút építése
  • a Juhar és a Bocsor utcák kereszteződésében körforgalom, valamint buszmegálló építése.
  • A Kopja utcát kivezetik a 83-as út Pápát elkerülő szakaszára, a Juhar utcaihoz hasonló csomópont építésével.
  • Meghosszabbítják a Mozsár utcát az utolsó vállalkozásig,
  • továbbá a Kopja utcát összekötik a Mozsár utcával.
  • A beruházás tartalmazza a csapadékvíz elvezetés és a közvilágítás korszerűsítését is.
  • A kivitelezés 2019 év végéig elkészül

- tudtuk meg Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől.

Az Ipari Parkot 1997-ben adták át, amikor a város polgármestere még dr. Kovács Zoltán volt. Az országgyűlési képviselő elmondta, azóta sokat változott a terület, jelentősen átalakult a forgalmi rend, több ezer ember jár az ott működő cégekhez dolgozni nap mint nap, valamint a termelő üzemek szállítmányozása is megterheli az utakat, ezért szükséges az infrastruktúra fejlesztése. - Ez a 800 millió forint most arra is lehetőséget ad, hogy komplex útfejlesztések valósuljanak meg. Korábban szinte sosem lehetett forrást találni teljes útmegújításra, amikor járda, kerékpárút, zöld sáv és útpálya is épülhetett volna egyszerre, most erre ez a TOP-os projekt lehetőséget ad - húzta alá Kovács Zoltán.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az egyik legnagyobb összegű TOP-os beruházás kapcsán elmondta, a város legnagyobb üzemei az Ipari Parkban működnek, a legtöbb adóbevétele a városnak innen származik, ezért felelőssége is van a városvezetésnek a terület további fejlesztéséért. - Az új közlekedési kapcsolatok új területeket tárnak fel, bízunk benne, hogy az új utak megépülésével új befektetők is fognak érkezni - mondta el a városvezető, a rendelkezésre álló tervek áttekintését követően.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.