Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2018. Szeptember 12. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Készülnek a tervek - Így újul meg az Ipari Park

Készülnek a tervek - Így újul meg az Ipari Park

800 millió forintból fejlesztik az ipari terület infrastruktúráját. Utakat újítanak fel, kerékpárutakat körforgalmat és új utakat építenek.

Az elkészült terveket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, valamint Molnár István városfejlesztési osztályvezető tekintették át ma délelőtt a Városházán. A megbeszélést követően megtudtuk, várhatóan októberre valamennyi terv engedélyezése meg fog történni, ezután kezdődhetnek meg a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárások.Több beavatkozási területről van szó, ezért több kivitelező fog párhuzamosan dolgozni az Ipari Park területén. A projektben szerepel a

  • rettentően rossz állapotú Juhar utca kiszélesítése és a burkolat megújítása,
  • az úttal párhuzamosan a Veszprémi út és a Bocsor utca közti szakaszon kerékpárút építése
  • a Juhar és a Bocsor utcák kereszteződésében körforgalom, valamint buszmegálló építése.
  • A Kopja utcát kivezetik a 83-as út Pápát elkerülő szakaszára, a Juhar utcaihoz hasonló csomópont építésével.
  • Meghosszabbítják a Mozsár utcát az utolsó vállalkozásig,
  • továbbá a Kopja utcát összekötik a Mozsár utcával.
  • A beruházás tartalmazza a csapadékvíz elvezetés és a közvilágítás korszerűsítését is.
  • A kivitelezés 2019 év végéig elkészül

- tudtuk meg Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől.

Az Ipari Parkot 1997-ben adták át, amikor a város polgármestere még dr. Kovács Zoltán volt. Az országgyűlési képviselő elmondta, azóta sokat változott a terület, jelentősen átalakult a forgalmi rend, több ezer ember jár az ott működő cégekhez dolgozni nap mint nap, valamint a termelő üzemek szállítmányozása is megterheli az utakat, ezért szükséges az infrastruktúra fejlesztése. - Ez a 800 millió forint most arra is lehetőséget ad, hogy komplex útfejlesztések valósuljanak meg. Korábban szinte sosem lehetett forrást találni teljes útmegújításra, amikor járda, kerékpárút, zöld sáv és útpálya is épülhetett volna egyszerre, most erre ez a TOP-os projekt lehetőséget ad - húzta alá Kovács Zoltán.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az egyik legnagyobb összegű TOP-os beruházás kapcsán elmondta, a város legnagyobb üzemei az Ipari Parkban működnek, a legtöbb adóbevétele a városnak innen származik, ezért felelőssége is van a városvezetésnek a terület további fejlesztéséért. - Az új közlekedési kapcsolatok új területeket tárnak fel, bízunk benne, hogy az új utak megépülésével új befektetők is fognak érkezni - mondta el a városvezető, a rendelkezésre álló tervek áttekintését követően.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Betörte egy pápai ház ablakát

Garázdaság miatt indult nyomozás egy 53 éves balatonkenesei férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

2019. Február 18. 11:17, hétfő | Helyi

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár Fapiac téri épület-együtesének udvarán álló épület újult meg és került berendezésre a Széchenyi 2020 program keretében.