Városlista
2018. február 20, kedd - Álmos

Hírek

2017. November 14. 08:19, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Készüljön fel Ön is a télre!

Készüljön fel Ön is  a télre!

Egy veszprémi szervizben és Pápán is tájékoztatták a gépjármű-tulajdonosokat a „Látni és látszani” kampányról.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a „Látni és látszani” akció keretében 2017. november 13-án délelőtt a Magyar Autóklub veszprémi telephelyén tájékoztatta az érdeklődőket a megváltozott látási viszonyok melletti közlekedési veszélyekről és a kampány nyújtotta lehetőségekről. A programhoz csatlakozott szervizben a gépjármű-tulajdonosok ingyenesen átvizsgáltathatják gépkocsijuk világítását, a jelzőberendezések és a levegőbefúvó ventilátorok működését. A szakemberek elvégzik a fényszórók magasság-beállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosóés az ablaktörlőműködését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátor állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját.

A Pápai Rendőrkapitányság 2017. november 11-re virradó éjszaka tartott prevenciós közlekedési akciót Pápán, melynek középpontjában az autók világító- és jelzőberendezéseinek ellenőrzése állt. A rendőrök felhívták a gépjárművezetők figyelmét a téli gumiabroncsok használatának előnyeire is, valamint a sofőrök tájékoztatást kaptak a „Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampányról. Az ellenőrzés alá vont első öt szabálykövető sofőr részére egy-egy izzókészletet adtak át az egyenruhások a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 20. 09:04, kedd | Helyi

Elhajtott a baleset helyszínéről

Vádemelési javaslattal zártak le a pápai rendőrök egy 29 éves sofőr ellen folytatott nyomozást.

2018. Február 19. 15:36, hétfő | Helyi

Jelentős mennyiségű havat jósolnak

Akár 20 centiméter friss hó hullhat Pápa térségében a következő napokban.

2018. Február 19. 13:57, hétfő | Helyi

Rendőrségi tanácsok az áldozatok napja alkalmából

Számos országban – 1993. óta Magyarországon is – február 22-e a bűncselekmények áldozatainak napja. Kérjük, fogadja meg az alábbi tanácsainkat arra az esetre vonatkozóan, ha bűncselekmény sértettjévé válna.

2018. Február 19. 07:02, hétfő | Helyi

Frontálisan ütközött két autó a 83-ason

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2018. február 18-án 10 óra körül a 83-as számú főút 63-as kilométerszelvénynél.