Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 17. 14:12, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Készüljenek az autósok: ismét drágább lesz a benzin

Készüljenek az autósok: ismét drágább lesz a benzin

A jövő héten a dízellel autózók talán megúszhatják a további áremelést, bár kisebb drágulás nem kizárt, míg a benzin literenkénti átlagára legalább 3-5 forinttal kúszhat feljebb.

Prognosztizálja a GKI Energiakutató a nemzetközi jegyzésárak emelkedése és a forint kismértékű gyengülése alapján. Hozzáteszik: a literre és forintra átszámolt tőzsdei jegyzésárak a héten a benzin esetében 4,5, míg a gázolaj esetében 0,6 százalékos emelkedést mutatnak.

A múlt heti csökkentés után szerdán a gázolaj 3, a benzin 2 forinttal lett drágább, miközben a GKI Energiakutató legalább 5 forintos dízel-áremelkedést és a 95-ös árának stagnálását prognosztizálta - értesült a Napi Gazdaság.

Egy héttel korábban ugyanakkor a prognosztizáltnál valamivel nagyobb mértékben csökkent az üzemanyagok fogyasztói ára, miközben az azt megelőző két hétben a vártnál szerényebb volt az apadás. Szakértők ennek kapcsán rámutattak, hogy a Mol idei árképzését a nagyobb kilengések tompítása jellemzi mind az emelések, mind pedig a csökkentések terén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag, benzin, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére