Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 16. 09:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kerecsényi Zoltán bemutatta programját

Kerecsényi Zoltán bemutatta programját

A tegnap délutáni sajtótájékoztatón a programpontok ismertetése mellett a polgármester-jelölt bemutatta az októberi választáson induló csapatát is. Kerecsényi Zoltánt országos politikusok méltatták.

- Jó szívvel tudom ajánlani Kerecsényi Zoltánt a pápaiaknak. Minden egyes porcikáját ismeri ennek a városnak és szereti Pápát - mondta Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének tagja a párt pápai jeöltjéről. Gy. Németh Erzsébet hozzátette, a DK azon négy párt egyike, amelyik mind a 19 megyében és Budapesten is listát tudnak állítani az önkormányzati választáson.

Örömünkre szolgál, hogy kívülről ugyan, de teljes szívvel és lélekkel támogathatjuk a DK pápai polgármester-jelöltjét. Azért tesszük ezt, mert Magyarországon a demokrácia újjáépítése van napirenden.Valamennyi olyan párttal érdemes együttműködni, amelyik ezért dolgozik - fogalmazott Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke. A csomagjáról elhíresült egykori pénzügyminiszter szerint az önkormányzat a demokrácia helyreállításának kiindulópontja. Bokros Lajos biztos benne, hogy a DK politikusai jó példát mutatnak majd a pápai önkormányzatban.

Kerecsényi Zoltán polgármester-jelölt a kampánnyal kapcsolatban elmondta, nem készülnek nagy mennyiségű propagandaanyaggal a választásra, helyette inkább a választókkal való személyes találkozókra helyezik a hangsúlyt.

A DK jelöltje röviden bemutatta az „Egy erősebb, élhetőbb, szerethetőbb Pápát!” - címet viselő programját. E szerint a legfontosabb cél a város gazdasági erejének növelése. A politikus szerint hibás az a jövőkép, mely szerint a város fellendülését a turizmus fogja előidézni. Helyette a város iparosítására kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, a múlt helyi tradícióinak figyelembevételével. Kerecsényi Zoltán szerint a várost és környékét szabad vállalkozási övezetté kellene nyilvánítani, valamint hatékonyabban kellene kihasználni a testvérvási kapcsolatainkat.

A polgármester-jelölt szót emelt a "megalázó, sepregető közmunka" ellen is, helyette a helyi közösségi javakat előállító közmunka megvalósítására törekedne. Kerecsényi Zoltán szerint a környék mezőgazdasági kistermelőit hatékonyabban kellene intézményileg segíteni. A bérszínvonal emelését pedig tőkeerős vállakozások Pápára csábításában látja. -A jövőben csak a gazdasági sikerek hozhatják el egy erősebb, élhetőbb, szerethetőbb Pápa időszakát. Ehhez pedig mindenkire szükség lesz. Mindenkire! Az értelmiségieken túl az egyszerű emberekre, a bal- és jobboldalon állókra egyaránt - tette hozzá Kerecsényi Zoltán.

Végül a DK jelöltje arról beszélt, hogy szerinte ideje lenne véget vetni a beskatulyázó, személyeskedő-lejárató kampányhangokból; "például azokból, hogy útkeresésében emberi, közösségi múltjában ki milyen botlást, vagy mulasztást követhetett el, vagy mit sem". Kerecsényi Zoltán hisz abban, hogyakik most velünk egyidejűleg bármilyen oldalon részt vesznek ezen a választáson, értékes emberek, hogy mindegyikőjük-mindegyikünk szívvel-lélekkel akar tenni ezért a nagy közösségért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.