Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2019. Január 07. 09:19, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Időkép.hu

Kedden újra havazni fog, de ónos eső miatt is figyelmeztetnek

Kedden újra havazni fog, de ónos eső miatt is figyelmeztetnek

Kedden újabb melegfront hoz havazást, a Dunántúlra havas esőt, ónos esőt, esőt is.

Az időkép előrejelzése szerint kedd hajnalban nyugat, északnyugat felől ugyanis melegfront felhőzete éri el hazánkat, mely csapadékot is hoz magával. Így hétfő éjjeltől nyugat felől egyre többfelé kell számítani havazásra, mely kedden napközben a keleti tájakra is kiterjed.

A havazást az érkező enyhébb levegő hatására a Dunántúlon, este helyenként a Duna-Tisza közén is havas eső, eső váltja fel, de néhol átmenetileg ónos eső is kialakulhat.

Kedd éjfélig elsősorban az ország tartósan fagyos északkeleti felén gyarapodhat jelentősebben a hóréteg. A Dunántúlon a lehulló hó ismét olvadni fog, de a hőmérséklet fagypont fölé emelkedését megelőzően ott is hullhat jó pár centi, a legtöbb a Bakonyban. A déli-délnyugati szél többfelé feltámad, így helyenként hófúvásra is számítani kell.

Szerdán és csütörtökön már kevesebb helyen fordulhat elő csapadék, de az egyre inkább hó lesz, mivel ismét hidegebb levegő érkezik fölénk.

Címkék: havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 12:54, péntek | Helyi

Nincs az ország halálútjai között a 83-as

Bár valóban sok baleset történik a 83-ason, elsősorban annak Győr és Pápa közötti szakaszán, de a sokak által halálútnak nevezett 83-as mégsem szerepel az ország 20 legveszélyesebb útja között.

2019. Március 22. 10:08, péntek | Helyi

Magdolna

2019. Március 22. 09:17, péntek | Helyi

Orbán Imre a vörösterrorról

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a vörösterrorról.

2019. Március 21. 17:42, csütörtök | Helyi

90 esztendeje hunyt el Batthyány Ilona

Napra pontosan ma kerek kilencven esztendeje, 1929. március 21-én hunyt el az első felelős magyar kormányfő, a vértanú gróf Batthyány Lajos és neje, gróf Zichy Antónia második gyermeke: Batthyány Ilona.