Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 07. 20:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Katonai gyakorlat miatt intenzívebb lesz a légiforgalom Pápa környékén

Katonai gyakorlat miatt intenzívebb lesz a légiforgalom Pápa környékén

Az MH Pápa Bázisrepülőtér az esetleges kellemetlenségek miatt kéri a környékbeliek szíves türelmét és megértését.

A Magyarországon zajló nemzetközi katonai gyakorlatok miatt június 8. és június 22. között a szokotthoz képest intenzívebb légiforgalom lesz tapasztalható Pápán és környékén. A Tobruq Legacy 2018 és az ETAP-T 18 gyakorlatokon a magyar és a szövetséges nemzetek katonái elsősorban légvédelmi és szállítórepülőgépes műveleteket gyakorolnak nappali és éjszakai körülmények között. A kiképzési eseményekre katonáink felkészültségének ellenőrzése, a nemzetközi együttműködés elmélyítése, hazánk védelmi és együttműködési képességeinek továbbfejlesztése miatt van szükség. Az említett gyakorlatok szerepelnek a Magyar Honvédség éves gyakorlati tervében. A repüléseket a hatályos magyar szabályzók szerint, a repülésbiztonság és a lakosság nyugalmát maximálisan szem előtt tartva hajtják végre. Az MH Pápa Bázisrepülőtér az esetleges kellemetlenségek miatt kéri a környékbeliek szíves türelmét és megértését - áll a Bázisrepülőtér közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.