Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 13. 15:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kasza László a polgármesterségért is harcba szállna - Interjú

Kasza László a polgármesterségért is harcba szállna - Interjú

A korábbi sportoló olyan városvezető szeretne lenni, aki ugyanúgy biciklizik az emberek között, ahogy most is, és meghallgatja a problémáikat.

Minden egy fekete autóval kezdődött…

Igen, az egy Facebook poszt volt, ami azért kicsit fel volt habosítva, bár valóban egy autóval állítottak meg, igaz, a lengyelpiacon. Valójában az elmúlt időszakban többször, többféle szerepvállalással kapcsolatban megkerestek, de most éreztem úgy először, hogy eljött az alkalom és beleállok. Egy olyan civil egyesület állt mögöttem, amely azóta másként döntött, kihátrált mögülem és beállt Grőber Attila mögé. Számomra ez egy nagy csalódás volt, vissza is akartam lépni, ám érezve az emberek támogatását, mégis úgy döntöttem, hogy folytatom a harcot.

Egyedül? Korábban azt mondtad egy videódban, hogy ha nincsenek képviselők a jelölt mögött, akkor az indulásnak sincs értelme.

Ez valóban így van, de azóta megkeresett egy politikai párt és magánszemélyek is, zajlanak a tárgyalások. Egyelőre én vagyok a frontvonalban, ők pedig a háttérben maradnak, de sokáig ez így nem maradhat, szépen lassan a nyilvánosság elé fognak állni ők is. De az sem kizárt, hogy együttműködjünk mások jelöltjeivel a későbbiekben, az új képviselő-testületben.

Miből látod azt, hogy lehet esélyed két, pártok által támogatott jelölt ellen?

Azt látom, hogy a jelenlegi polgármesterrel szemben nagy az elégedetlenség, míg az ellenfelével szemben is sokan fenntartásokkal vannak. Sokan kerestek meg telefonon, személyesen leszednek a bicikliről, vagy írnak a közösségi médiában, hogy támogatnának egy civil jelöltet, a pártok jelöltjeivel szemben. Azt megígérem, hogy ha április 20-ig semmi nem jön össze, nem állnak mögém valójában azok, akik most ígérik – amit erősen kétlek – akkor nem fogom felvenni az ajánlószelvényeket.

Kiknek a szavazataira számítasz, ha végül elindulsz a polgármesteri székért?

Többször hallottam azt a vádat, hogy elvennék szavazatokat egyik, vagy másik jelölttől, én azonban ezt nem gondolom. Szerintem sok olyan választó van, aki két jelölt közül nem tudna választani. Nem tudjuk, ők mennyien vannak, de szerintem ezernél is többen. Ők is adófizető állampolgárok, joguk van ahhoz, hogy kapjanak egy olyan alternatívát, ami nincs. Ha én kiszállnék, egy hét múlva ott lenne a következő független jelölt.

Mit gondolsz, melyek azok a tulajdonságaid, amelyek képessé tesznek a város vezetésére?

Volt olyan kérdés, hogy mennyivel tudnád jobban csinálni? Soha, egyetlen szóval nem állítottam, hogy jobban tudnám csinálni. Máshogy csinálnám. Ugyanúgy, mint most, felülnék minden nap a biciklimre, tekernék az emberek között és meghallgatnám, amit mondanak. Ez a legfontosabb. A másik: volt egy jó cikk az Infopápán, hogy miért frusztráltak az emberek. Teljesen egyetértek a leírtakkal. Óriási beruházások történtek, közben meg az emberek mindennapi problémáival nem foglalkoznak. Azokat az irodából nem tudod megoldani, hanem ki kell menni közéjük. Ugyanúgy találkozni kell a cigányokkal is, büszke vagyok arra, hogy ha én bármikor találkoztam velük, tisztelettel fogadtak. Velük is szót kell érteni. Emberközpontú polgármester lennék.

Készül a választási program?

A programom az, amit az előbb elmondta, ennek a kidolgozására még szükség van. Amíg nem kerülsz be, addig érdemben nem tudsz mit mondani, mert nem látsz bele a számokba, felelőtlenül pedig nem fogok ígérgetni. Amit el tudok mondani, az az, hogy nem néhány nagy, hanem sok kicsi beruházással szeretném élhetőbbé tenni a várost. Olyan nincs, hogy öt év alatt egy Csáky, meg egy Szent László utca felújítás ne férjen bele, ha kell, akkor a fizetésemből félreteszek, és megcsináljuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.