Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. December 28. 16:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Karácsony napján kért segítséget a nő, akit többször is bántalmazott az élettársa

Karácsony napján kért segítséget a nő, akit többször is bántalmazott az élettársa

Többször bántalmazta élettársát, távoltartását rendelték el. Kapcsolati erőszak bűntette és kábítószer birtoklása miatt is nyomozás indult egy pápai férfi ellen.

Telefonon kért segítséget 2023. december 25-én a sértett, mivel élettársa a gyermekek jelenlétében bántalmazta őt, és emiatt megsérült az arca is - írja a Veszprém vármegyei rendőrség.

A nő elmondta a rendőröknek, hogy a férfi már több alkalommal is kezet emelt rá. Ezúttal azon hergelte fel magát a felbőszült családfő, hogy élettársa visszaszólt neki. A tettlegességen kívül komoly fenyegetéseket is kilátásba helyezett a férfi.

A járőrök elfogták a bántalmazót, és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte, hogy indulatait azért nem tudta kezelni, mert fáradt, kialvatlan volt az elfogyasztott kábítószer miatt, ezért vele szemben droggyorstesztet is alkalmaztak a rendőrök, mely pozitív értéket mutatott.

Kapcsolati erőszak bűntette, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.