Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 10. 21:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Karácsony Gergely Pápán: Magyarország egy másik jövőt választhat

Karácsony Gergely Pápán: Magyarország egy másik jövőt választhat

Jótékonysági bálra hívta meg a baloldali pártok vezető személyiségeit Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt, aki az estet megelőzően közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergellyel és Kunhalmi Ágnessel.

Gőgös Zoltán elmondta, ígéretükhöz hűen hétről-hétre szakpolitikusok meghívásával ismeretik meg programjukat. A múlt héten Korózs Lajos országgyűlési képviselő nyugdíj és szociális ügyekben beszélt, ezúttal pedig Kunhalmi Ágnes az oktatásügy kérdéskörében szólalt meg, illetve az MSZP-PM miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely ismertette tízpontos programját.

Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, hogy Pápát is, mint iskolavárost sújtja az oktatásügy elhanyagolása. Mint mondta, a Fidesz az elmúlt hét évben két és félszeresére emelte a tandíjat, mely növelte az országból való elvándorlást. A szocialista politikus pénz- és eszköztelenségről, korszerűtlen szakképzésről beszélt, továbbá véleménye szerint a Fidesz központosítása gazdátlanná tette az oktatási intézményeket, elvették a forrásaikat és kivonták az önkormányzat alól az iskolákat, így a polgármester sem tud segítséget nyújtani számukra - mondta Kunhalmi Ágnes hozzátéve, komoly problémát okoz az is, hogy az iskolaigazgatók jogait korlátozták. - Pápa városának nem kellene hagynia, hogy a politikusok elvegyék tőle a tudást. Tudás nélkül minden város meghal, elsorvad. Nagy múlttal rendelkezik a város, erős itt a polgári közeg, nem lenne szabad hagyni, hogy itt is egy szürke, kilátástalan világot csináljanak, hisz ez az, ami miatt elhagyják Pápát a fiatalok. Kívánom, hogy legyen ereje ennek a polgári világnak, jobb- és baloldali polgároknak összekapaszkodni és ezt a sehova nem tartó Fidesz-kormányt elküldeni - fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

A hódmezővásárhelyi emberek megüzenték az egész országnak, hogy az ország változást akar - kezdte nyilatkozatát Karácsony Gergely. A miniszterelnök-jelölt az elvesztegetett lehetőségek korszakának nevezte az elmúlt nyolc évet, mely sok szempontból a rombolás időszaka volt. Karácsony Gergely szerint túl azon, hogy le kell váltani a jelenlegi kormányzatot, meg kell ismertetni az emberekkel azt a programot, amit kormányra kerülésük esetén megvalósítanának. A miniszterelnök-jelölt szerint olyan hatalomra van szükség, amely az embereket szolgálja és nem fordítva. Az általa közzétett tíz pontnak a legfontosabb része az oktatásügyre, az egészségügyre és a szegénység felszámolására vonatkozik. - Egy olyan országot szeretnénk építeni, ahol az oktatás, az egészségügy, szociális ellátórendszer, a nyugdíjrendszer rendbetételével egy olyan társadalom- és gazdaságpolitikát valósítunk meg, ahol az emberekbe való beruházás a legfontosabb - fogalmazott Karácsony Gergely hozzátéve, 2018 egy nagyon fontos lehetőség arra, hogy Magyarország egy másik jövőt válasszon magának.

A miniszterelnök-jelölt Gőgös Zoltánt méltatta, akit kiváló jelöltnek tart itt a pápai központú választókerületben. - Gőgös Zoltánnál nagyon kevés ember tud a magyar politikában többet a magyar vidékről és nagyon kevés ember van, aki nála hitelesebben képviseli Pápa városát is az új Országgyűlésben - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.