Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Október 01. 14:39, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai RK.

Kábítószer-terjesztők és fogyasztók rendőrkézen

Kábítószer-terjesztők és fogyasztók rendőrkézen

Egy nap alatt 9 kábítószer-terjesztőt és 14 kábítószer-fogyasztót fogtak el a rendőrök Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. szeptember 29-én megyeszerte csaptak le a rendőrök kábítószer-kereskedelemmel és fogyasztással összefüggésbe hozható elkövetői körökre. Az összehangolt akcióban összesen 9 terjesztőt és 14 fogyasztót fogtak el a rendőrök a különböző helyszíneken. A nyomozók kábítószergyanús anyagokat, kábítószer termesztéséhez, őrléséhez és méréséhez használt eszközöket foglaltak le a kutatások során. Az előállított személyek mindegyikét kihallgatták gyanúsítottként, valamint az elkövetőkkel szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt minden esetben pozitív értéket mutatott. A rendőrök a terjesztők ellen – őrizetbe vételük mellett – kezdeményezték az előzetes letartóztatásuk indítványozását az illetékes ügyészségen. Az akció során elfogott személyek ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya, a Veszprémi Rendőrkapitányság, a Pápai Rendőrkapitányság és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság folytat külön-külön büntetőeljárást bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az eljárások további szakaszában vizsgálja, hogy az elkövetői körök között pontosan milyen kapcsolat volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.