Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Május 27. 10:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Június 10-én Ökumenikus Nap a kastélyudvaron

Június 10-én Ökumenikus Nap a kastélyudvaron

Kilencedik alkalommal rendezik meg a történelmi felekezetek az Ökumenikus Napot Pápán.

Márkus Mihály református lelkész örömét fejezte ki, hogy az Estehházy-kastély és annak udvara otthont biztosít a rendezvény számára, amely idén is színes programokat kínál. Június 10-én hétfőn, 14 órakor veszi kezdetét a programok sora. A hivatalos megnyitót követően a pápai egyházi iskolák és óvodák csoportjai mutatkoznak be a színpadon. A tavalyi évben megkezdett hagyomány idén folytatódik, a belvárost érintő bemelegítő futás után egy 3 kilométeres várkerti futóversenyre várják a sportolni vágyókat.

Néhány új elemmel is készülnek a szervezők. Tapolyai Emőke fog 15:30-tól érdekesnek ígérkező előadást tartani, Krisztusra épített jellem címmel. A kastély kápolnájában imasétányt szerveznek, így az elcsendesülésre is lesz lehetőség az Ökumenikus Napon. Szintén újdonságként jelenik meg tíz fős csapatok számára egy játék, melyben a helyes válaszokkal tudják kinyitni a frigyládát a játék résztvevői, sok-sok titokra fényt derítve. Az esemény vendégei lesznek az evangélikus motorosok néhány tagjai is, akikkek szintén megismerkedhetnek az érdeklődők.

A korábban meghirdetett rajzpályázat alkotásaiból a kastély termeiben nyílik kiállítás, de lesz játszóház is, szintén a kastélyban.

Boncz Zoltán, a baptista gyülekezet lelkipásztora felidézte, hogy a történelmi egyházak helyi vezetői már nagyjából két évtizede elkezdtek közeledni egymáshoz, kötetlenebb alkalmakon találkoztak, majd ez odáig fejlődött, hogy kilenc évvel ezelőtt létrejött az Ökumenikus Nap. - Számomra az a legjobb ebben az egészben, hogy itt megvalósul az, amiről a kereszténység szól, hogy Krisztus a fej és a gyülekezet a test. Együtt teszünk azért, hogy látszódjék Isten, akiért és akivel itt együtt leszünk - mondta a lelkész.

Boros Katalin, a kastélyt üzemeltető társaság ügyvezetője elmondta az Ökumenikus Nap megtalálta a helyét az Esterházy-kastélyban és annak udvarán. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az egyházak idén is felkeresték, hiszen ez annak a jele, hogy ők is úgy gondolják, hogy a kastély remek helyszíne a rendezvénynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.