Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 15. 20:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a Városi Sportcsarnok felújítása

Jól halad a Városi Sportcsarnok felújítása

275 millió forintból szigetelik az épület födémszerkezetét, korszerűsítik a fűtési rendszert, kicserélik a tetőhéjazatot és napelemeket helyeznek el az épület tetején.

A felújítás kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Sportcsarnok épülete 21 éves, szükségessé vált egyes részeinek, így a tetőfedésnek és az energetikai rendszernek a felújítása. Mint mondta, ez a város fenntartásában működő egyik legnagyobb területű épület, amelynek a fenntartási költségei magasak, ezért költségmegtakarítással is jár majd az energetikai megújítás.

A pápai önkormányzat öt épület - az ESZI Vörösmarty Úti Otthonház, a Teveli Úti Otthonház, a Jókai Mór Városi Könyvtár és a Nátus konyha, valamint a Városi Sportcsarnok energetikai megújítására 300 millió forint pályázati forrást nyert el. Az előbbi négy épület megújítása már megvalósult, a sportcsarnoknál pedig jelenleg zajlik a felújítás. A szóban forgó beruházás részben európai uniós támogatásból, másik részben pedig önkormányzati forrásból valósul meg.

Vajda Tamás a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, jelenleg a tetőhéjazat cseréje és az eresz deszkaburkolatának a javítása zajlik. A belső munkálatok tekintetében a gépészeti munkálatok 60-65 százalékos készültségben vannak. Megtörtént a gázkazánok cseréje, még az ehhez kapcsolódó kiegészítő munkálatok vannak folyamatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.