Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 25. 13:59, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól halad a Huszár Óvoda felújítása

Jól halad a Huszár Óvoda felújítása

Közel negyven millió forintból épülnek újjá az óvoda belső terei, melynek során többek között öltözőket bővítenek, kialakítanak egy új csoportszobát és irodákat, valamint kicserélik a nyílászárókat.

Az épületben közel egy hónapja zajlik a munka. Ez idő alatt a szakemberek végeztek a falbontásokkal, a korábban sok gondot okozó szennyvízhálózat cseréjével, zajlik a parkettázás, a válaszfalak elkészítése, a festés előkészítése és a világítás korszerüsítése. A felújítási munkálatok során derült ki, hogy a tetőablakokat is ki kell cserélni, erre az önkormányzat biztosítja a plusz forrást - tudtuk meg Csákvári Judittól, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetőjétől.

A felújításnak köszönhetően nagyobb terek alakulnak ki az intézményben, korábbi raktározási célokra használt termekből pedig egy új csoportszoba készül,így szeptembertől hét csoportot indul majd a Huszár oviban.

A mai napon Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a felújítási munkálatokat. A városvezető felidézte, a korábbi európai uniós ciklusban három pápai óvoda, a Csókai, a Tókerti és az Erzsébetvárosi újulhatott meg. A további hét intézmény legtöbbje szintén felújításra, korszerüsítésre szorul - mondta el a polgármester hozzátéve, korábban kevés lehetősége volt az önkormányzatnak ezen munkálatok elvégzésére. A Csókai Óvoda fenntartóváltását követően nagyságrendileg tízmilliós keret szabadult fel, amelyet az önkormányzat nem vont el az óvodáktól, sőt, továbbiakat rendelt felújítási célokra, illetve pályázati forrásokat is igénybe vett. Mindezzel együtt idén több mint 50 millió forintot fordítanak óvodák felújítására, de a következő években is lehet számítani, elsősorban megtakarítást eredményező beruházásokra - mondta el Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk