Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Augusztus 04. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Ne adják el a turistaszállót

Jobbik: Ne adják el a turistaszállót

Süle Zsolt félév értékelőt tartott. A jobbikos önkormányzati képviselő pozitívumot is látott, igaz, csak egyet.

- Meglátásunk szerint az elmúlt hónapokban a városban vajmi csekély pozitív változás történt, az emberek inkább az eddigi helyzet konzerválódását láthatják. A pozitív történések közül kiemelném, hogy végre látogatható állapotba került az Esterházy-kastély. Bár ez a projekt is jelentősen csúszott, és a kastélyudvart nem autentikusan állították helyre, csak örülni lehet, hogy végre megvalósult - kezdte mondandóját, s egyúttal zárta a pozitív történések sorát Süle Zsolt.

A képviselő meglátása szerint a pápai átlagbérek dunántúli viszonylatban továbbra sem csábítóak, a város infrastrukturális feltételei nem javulnak, az utak, járdák állapota továbbra is rossznak mondható, mint mondta, hatékony, átfogó útfelújítási és karbantartási programra lenne szükség. Süle Zsolt üdvözölte a járdaépítések kapcsán létrehozott Pápai Városfejlesztési Kft.-t, mellyel olcsóbban és gyorsabban végezhetők a járdaépítések. Bízik benne, hogy az önkormányzat jól fog sáfárkodni ezzel a lehetőséggel.

A jobbikos politikus problémákat lát azon gazdasági társaságok esetében, amelyekben többségi tulajdona van az önkormányzatnak. - A húsipar és a Várkertfürdő az elmúlt évtized hibás gazdasági döntései nyomán nehéz anyagi helyzetbe került. Jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy a város vezetése nem tud mit kezdeni ezzel a problémahalmazzal - fogalmazott Süle Zsolt, aki szerint az önkormányzatnak kötelessége lenne objektív tájékoztatást adni a közvélemény számára az említett társaságokkal kapcsolatban.

A képviselő szerint súlyos problémát jelent az is, hogy az önkormányzat több vagyonelemétől megvált, illetve meg kíván válni. - A polgármester úr el akarja adni a Pápai Kóter Turistaszállót, annak ellenére, hogy az nagyon jó kihasználtsággal működik, ráadásul az önkormányzat tavaly saját forrásból kicserélte az épület nyílászáróit - mondta Süle Zsolt, aki szerint komoly ellentmondás van Áldozó Tamás tavalyi(további fejlesztéseket vizionált - a szerk.) és mostani nyilatkozatai között, a szállóval kapcsolatban.

A polgármester a június végi képviselő-testületi ülésen a következőképp indokolta az értékesítést: "A turistaszálló az év bizonyos szakaszaiban jó vendégforgalmat bonyolított, ám a működtetési költségeit nem tudta fedezni a keletkező bevétel. A városba érkező turisták véleménye szerint a szálló messze esik a turisztikai attrakcióktól, ennek áthidalásához azonban rendkívül költséges beruházások kellenének. A Kóter Turistaszálló az utóbbi időben egyre inkább munkásszálló jelleget öltött, de ahhoz, hogy az épület munkásszállóként szolgálja a pápai gazdaságot ugyancsak nagy beruházások szükségesek, ugyanakkor a munkásszálló működtetése inkább egy gazdasági társaság feladata, nem pedig önkormányzati közfeladat".

Süle Zsolt szerint sokakban visszatetszést keltett a polgármester úr hirtelen pálfordulása, az, hogy egy "közpénzen felújított, napjainkra jól bejáratott jól prosperáló szállót kívánnak privatizálni". - Jó lenne, ha polgármester úr végre nem beszélne mellé és választ adna az előzőekben és a képviselőtestületi ülésen is feltett kérdésemre - zárta értékelőjét a jobbikos önkormányzati képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.