Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 28. 20:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: Kizárt, hogy együttműködjünk Gőgös Zoltánnal

Jobbik: Kizárt, hogy együttműködjünk Gőgös Zoltánnal

Lakossági fórumot tartott szerdán este a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Huszár Közösségi Házban. Töreki Milán vendége Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő volt.

A lakossági fórumon Orbán Imre, a pápai központú választókerület kampányfőnöke a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester választásra és az azt követő spekulációkra utalva kijelentette, kizárt, hogy pártja együttműködjön az MSZP-vel és azzal a Gőgös Zoltánnal, aki a Gyurcsány-kormány államtitkára volt. A politikustól megtudtuk, a napokban leadják a jelöltállításhoz szükséges ajánló aláírásokat tartalmazó íveket, így hivatalosan is képviselőjelöltté válhat Töreki Milán.

Göngyösi Márton országgyűlési képviselő a fórumot megelőző riportban elmondta, a Jobbik közelmúltban bemutatott közel 70 oldalas programjának megismertetése a célja az országszerte zajló lakossági fórumoknak, továbbá visszajelzéseket is várnak a választópolgároktól, választási prorgamjukról. A bérunióval kapcsolatban a politikustól megtudtuk, céljuk, hogy a magyar gazdaság versenyképesebbé váljon és ezáltal magasabb béreket tudjanak adni a cégek a munkavállalóknak. A politikus szerint a bérfelzárkóztatáshoz szükséges feltételek az állam, az Európai Unióval közösen meg tudja teremteni. Göngyösi Márton elmondta, ehhez az oktatásba, a kutatás-fejlesztésbe kell invesztálni, hogy magasabb hozzáadott értékű termelés valósuljon meg, továbbá szükség lenne a korrupció visszaszorítására is, mely szintén jelentős mértékben rontja a versenyképességet.

A jobbikos politikus szerint a közelmúltban bekövetkezett béremelések is részben pártja politikájának köszönhetőek, mivel 2016 decembere óta képviselik a bérunió ügyét, ugyanakkor szerinte csak bizonyos területeken beszélhetünk bérnövekedésről. – Azt a helyzetet, amikor egy minimálbér nem éri el a létminimumot, rabszolgaságnak nevezhetjük. Magyarországon vannak bizonyos szektorok, ahol rabszolgamunkát végeznek az emberek – fogalmazott Gyöngyösi Márton hozzátéve, a munka törvénykönyvének folyamatos puhítása is kiszolgáltatja a munkavállalókat. Az országgyűlési képviselő abszurdnak nevezte, hogy egyes áruházak árufeltöltői, vagy pénztárosai többet keresnek, mint például a szakképzett egészségügyi dolgozók. Mint mondta, pontosan az egészségügyi dolgozók azok, akik hosszú tanulási éveket követően áldozatokkal teli munkát végeznek, és ennek ellenére, ha meg akarnak élni, akkor el kell vándorolniuk Magyarországról. – Ha ezen a tendencián nem változtatunk, akkor a magyar egészségügynek a napjai meg vannak számlálva, így nagyon sürgősen meg kell kezdeni a bérfelzárkóztatást az egészségügyben – tette hozzá a politikus.

A külpolitikával foglalkozó jobbikos képviselő szólt a migrációról is. – A Jobbiknak következetes álláspontja van a migrációval kapcsolatban. Maga a kerítés ötlete is a Jobbiktól származik. A kormány viszont úgy látjuk, hogy nem megoldani akarja ezt a problémát, hanem fenntartani, mert ez az, amire az egész politikájukat építi. A migráció valós probléma, de nem az egyetlen, amely Magyarországon létezik – fogalmazott Gyöngyösi Márton hozzátéve, a határzárat meg kell erősíteni és vissza kell állítani a határőrséget, továbbá a gazdag migránsok előtt is be kell zárni a kaput és meg kell szüntetni a letelepedési kötvényt.

Töreki Milán helyi témákban szólt a hallgatósághoz. A közlekedés, az egészségügy, az oktatásügy és a turizmus témakörét érintve ismertette programját. Kiemelte, az áprilisi választások tétje az, hogy végbemegy-e Magyarországon a valódi rendszerváltás. Véleménye szerint az elmúlt 27 évben senkit nem vontak felelősségre, senkit nem számoltattak el a politikában a tetteiért, melynek véget kell vetni. Fontos céljának nevezte, hogy száműzzék az oktatásból és a közhivatalokból a pártpolitikát és mindenkit a teljesítménye és ne a politikai nézetei alapján ítéljenek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.