Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 27. 18:42, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Jobbik: Hol van a beígért borsosgyőri gyalogátkelő?

Jobbik: Hol van a beígért borsosgyőri gyalogátkelő?

Töreki Milán, a Jobbik helyi alelnöke szerint Borsosgyőr az egyik legelmaradottabb Pápa környéki település. Szerinte a település vezetője alkalmatlan a falu irányítására.

A fiatal politikus korábban aláírásgyűjtésbe kezdettannak érdekében, hogy így hívja fel a figyelmet a településrész egyik legnagyobb hiányosságára, vagyis hogy egyetlen gyalogátkelőhely sincs Borsósgyőrön. Az akcióra válaszul Máté István részönkormányzati képviselő azt mondta, Töreki Milán nyitott kapukat dönget, mivel a zebra előkészületei már folynak, szeptemberben pedig a munkálatok is megkezdődnek. - Azóta eltelt közel fél év, lassan vége az ősznek és egy kapavágás nem történt. A múlt havi „falugyűlésen” már 2016-ról beszélt Máté István. Szeretném megkérdezni, hogy mégis, mi alapján vádoltak meg?Hogyan voltak képesek ekkorát hazudni annak a több száz embernek, akinek mindennapjait megkeseríti a gyalogátkelőhely hiánya, illetve aláírták a gyűjtőíveket. Tisztában kellett volna lenniük azzal, hogy 2015-ben nem lesznek munkálatok, s ennek ellenére felelőtlenül valótlanságokat kürtöltek a sajtóba, egyrészt, hogy megtévesszék az itt lakókat, illetve, hogy lejárassák személyemet - fogalmazott Töreki Milán mai sajtótájékoztatóján.

A Jobbik pápai alelnöke szerint Pápa környékén a legelmaradottabb falvak egyike Borsosgyőr, az utak, járdák állapota leromlott, problémák vannak a vízelvezetéssel, nincsen megoldva a nagyszámú és nagysebességű járműforgalom korlátozása, öreg, ápolatlan fák állnak a házak és az utcák mellett, nincsen gyalogátkelőhely sem - értékelte a fal helyzetét Töreki Milántól, aki a fentiek tükrében megkérdőjelezia képviselő alkalmasságát, illetve a részönkormányzat létezését, hiszen a "nyugdíjas bulin és futballon kívül nem képesek semmilyen más probléma orvoslására és kezelése".

A fiatal politikus bocsánatkérést vár Máté Istvántól azért, amiért azzal vádolta, hogy felesleges munkát végzett az aláírásgyűjtéssel, illetve kíváncsi a késlekedés okára - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.