Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 10. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: Elfogadhatatlan költségvetés

Jobbik: Elfogadhatatlan költségvetés

Süle Zsolt önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón számolt be arról, miért nem tudta támogatni az idei büdzsét. Mint mondta, az az elmúlt évek hibás gazdaságpolitikai döntéseinek egyenes következménye.

A jobbikos politikus szerint a város vezetése nem képes jelentős gazdasági fejlődést eredményező lépéseket tenni, ennek következtében pedig nem várhatók jelentős pozitív változások Pápán. Úgy fogalmazott, hogy a polgármester év eleji nyilatkozatával szemben a költségvetésben nincs nyoma annak, hogy az idei év a fejlesztések éve lenne. - Míg 2016-ba a fejlesztési célú feladatok előirányzata 949 millió forint volt, addig ez évben már csak 318 millió forint. És bár több mint százmillió forint adó többlettel számolnak ez évben a tavalyihoz képest, ez a várt plusz a fejlesztések terén nem jelenik meg, hiszen saját forrásból mindösszesen 306 millió forintot fordítanak fejlesztésekre, ráadásul ezek nagy része is áthúzódó feladat a tavalyi évről. Az új fejlesztések (tehát amelyek 2017-ben indulnak) összege mindösszesen 70 millió forint ebben az évben. Ezt rendkívül csekély mértékűnek tartjuk - mondta el a Jobbik képviselője. Süle Zsolt szerint a fejlesztésekre fordítható összeg alacsony volta az elmúlt 10-15 év elhibázott helyi gazdaságpolitikájának tudható be.

Az önkormányzati képviselő örömtelinek tartja a járdaépítések - ugyan lassú ütemű - folytatását, vagy a térfigyelő kamerarendszer bővítését, melyet korábban maga is javasolt. Hasonló képpen vélekedik a központi kormányzattól kapott 650 millió forintról, melyet a város belterületi utak és járdák felújítására fordíthat. -Reménysugár, amely révén számottevő javulás állhat be az elhanyagolt infrastruktúra terén. Én pedig duplán is örülök, hiszen azután, hogy alig fél éve az országgyűlés gazdasági bizottságában még a fideszes képviselők leszavazták javaslatunkat, alig fél év alatt belátták: tévedtek. Most nagy örömünkre szolgál, hogy a kormány megérti, szükség van erre a segítségre - fogalmazott a politikus, aki szerint az igazán látványos változásokhoz ennek az összegnek a dupláját is el lehetne költeni, de bízik abban, hogy a város vezetéseolyan módon használja fel ezt a lehetőséget, hogy az leginkább a pápaiak érdekét szolgálja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.