Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 17. 17:19, szombat | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Jobbik: A közbeszerzés ne lehessen pártpolitikai érdekcsoportok játékszere

Jobbik: A közbeszerzés ne lehessen pártpolitikai érdekcsoportok játékszere

Orbán Imre tartott sajtótájékoztatót a Veszprém Megyei Közgyűlés decemberi ülésnapjáról

A Veszprém Megyei Közgyűlés 2011. december 15-én 11 napirendi pontot tárgyalt. Orbán Imre, a megyei közgyűlés Jobbikos képviselője Pápa város szempontjából az egyik legfontosabb napirendi pontnak a Balla Róbert Téri Iskola városi kézbe való visszavételét nevezte, melyet ő maga is támogatott.

A megyei intézmények államosítása kapcsán viszont aggályait fejezte ki. – Abban az esetben tudtam volna támogatni a megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló előterjesztést, ha időben felmérték volna a megyei önkormányzat adósságát, a megye vagyonát, s csupán az adósság mértékéig történt volna meg a konszolidáció. Jelen esetben az adósságállomány többszörös értékénél történik meg majd a vagyonátadás. Információim szerint a megye fenntartásában lévő Csolnoky Ferenc Kórház épülete nagyobb értékkel bír, mint a megye összes adóssága – mondta Orbán Imre.

A Jobbikos politikus szintén aggályosnak nevezte a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnökének Azori-szigeteki utazását.

Kitért a régi Városháza felújításánál folyó munkavédelmi problémákra is a politikus. – Az elmúlt fél év során több alkalommal kerestek meg a régi Városháza építkezésén dolgozó emberek, hogy hosszabb ideje nem kapják meg a fizetésüket. Tájékoztattak továbbá, hogy az alvállalkozó többüket nem jelentette be, magyarul feketén dolgoznak, emellett súlyos munkavédelmi hiányosságokról is beszámoltak. Felvettem a kapcsolatot az építkezés fővállalkozójával és a város jegyzőjével ez ügyben – fogalmazott Orbán Imre. Első megkeresésekor ígéretet tett a fővállalkozó, hogy rövid időn belül rendezi a számlákat, majd miután ezt nem tette meg, Orbán Imre újbóli megkeresésekor a politikus elmondása szerint megfenyegette őt és a munkásait is. Ezzel kapcsolatban a Jobbik megtette a szükséges lépéseket.

Orbán Imre szerint az igazi megoldást az ilyen jellegű problémákra csak a közbeszerzési jogszabályok átalakítása jelentene. Az új törvény megalkotásához viszont a kormánynak kellene lépnie – mondta a politikus.

Címkék: jobbik, közbeszerzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.