Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 23. 16:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Süle Zsolt a Fő téri jégpálya és a téren átvezető útszakasz kapcsán beszélt arról, hogy szerinte a pápai városvezetés helyenként nem megfelelően költi el az európai uniótól kapott pénzeket.

A jobbikos önkormányzati képviselő azt mondta, az európai parlamenti választások kampányában gyakran előkerült az uniós források elköltésének témaköre, de azért is érdemes beszélni a témáról, mert Pápa városa a következő években jelentős összegeket költhet el különböző fejlesztésekre és nem mindegy, hogy ezek milyen hatékonysággal fognak elkészülni.

Mint ismeretes, a Fő tér rekonstrukciója több mint 1 milliárd forintos uniós forrásból valósulhatott meg. Ez a beruházás tartalmazta a Fő téri jégpálya kialakítását is, Süle Zsolt becslése szerint több tízmillió forint felhasználásával. A politikus szerint a jégpálya nem tudott olyan hatékonysággal működni, ahogyan az elvárható lett volna egy műjégpályától, a téli szezon 90 napjából legtöbbször 40 napon sem tudott működni, ráadásul nemhogy bevételt nem generált, de súlyos veszteségekkel működött. – Az elmúlt évben már be sem üzemelték a korcsolyapályát a Fő téren, sőt, az múlt heti képviselő-testületi ülésen az is kiderült, hogy jövőre is a kastély udvarán kap helyet a jégpálya. Több tízmillió forintot öltek bele ebbe a projektbe és mára kiderült, hogy csupán néhány évig üzemelt és összesen mindössze 180 napon volt nyitva. Úgy gondolom, hogy ez tipikus példája annak, hogyan nem szabad elkölteni a rendelkezésre álló anyagi forrásokat - mondta a politikus.

A Fő téren átvezető út megépítése szintén a Fő tér rekonstrukciós projekt része volt. A képviselő felidézte, két évvel ezelőtt garanciális javításon esett át a teljes szakasz, mindössze öt év alatt ment tehát tönkre. Most, két évvel a nagyjavítás után újra egyre rosszabb állapotba kerül a burkolat, van, ahol a burkoló kövek teljesen kimozdultak, de a kövek közül a fuga a terület jelentős részén már most hiányzik. Süle Zsolt szerint nem nehéz megjósolni, hogy rövidesen ismét komoly beavatkozást fog igényelni ez a szakasz, amely egyrészt kellemetlenséggel jár a közlekedőknek, másrészt pedig komoly anyagi ráfordítást jelent a városnak. – Ez azért megdöbbentő, mert elképzelhetetlen, hogy kétévente fel kelljen újítani egy olyan útszakaszt, amelyre súlyos milliók lettek elköltve. Meg kell vizsgálni, hogy a tervezés, vagy a kivitelezés volt elhibázott az érintett útszakasz esetében – fogalmazott Süle Zsolt.

- Ezek az esetek példák arra, hogy hogyan nem szabad elkölteni az anyagi forrásokat. Ki kell jelenteni, hogy ezekben az esetekben egyértelmű a városvezetők felelőssége. Nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy mindkét esetben jelentős anyagi veszteséget okoztak a pápai polgároknak – hangsúlyozta a jobbikos képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.