Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 19. 15:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapq.hu (Szalóky Zsolt) Időkép

Jelentős mennyiségű havat jósolnak

Jelentős mennyiségű havat jósolnak

Akár 20 centiméter friss hó hullhat Pápa térségében a következő napokban.

Az Időkép.hu cikke szerint hétfőn este megérkezik a következő mediterrán ciklon térségünkbe, így a folytatásban visszatér a csapadékos, szeles, borús időjárás.

Szerda estig átlagosan nyugaton eshet a legtöbb hó.

Kedd hajnalra mindenütt felhős időre van kilátás, havazásra főként a Dunántúlon élők ébredhetnek. Ide már hétfő este megérkezik a csapadék, reggelre többfelé kifehéredik a táj. Napközben keleten, délkeleten esőre, havas esőre, máshol havazásra készülhetünk. Legfeljebb a legmelegebb déli órákra vált át vegyes halmazállapotúra a csapadék. Északkeleten eleinte szakadozottabb lehet a felhőzet, említésre méltó csapadék később sem valószínű. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül, délnyugaton erős lökések kísérhetik. A reggeli órákban -5, +2, délután 0-6 fokot mérhetünk, keleten lesznek a magasabb értékek.

Szerdán a borús időnek köszönhetően mérséklődik a fagy, -2, +2 fok közötti minimumokra számíthatunk. Keleten, délkeleten továbbra is a vegyes halmazállapotú csapadék, vagy eső lesz jellemző, másutt jó eséllyel egész nap havazásra, hószállingózásra készülhetünk. A legtöbb csapadék nyugaton, délnyugaton valószínű, északkeleten továbbra sem várható jelentős mennyiség. Az északias szél élénk, az Alpokalján és az esti óráktól többfelé erős lesz, így akár hófúvást okozhat. Napközben -1, +5 fok körül alakul a hőmérséklet, a fagypont alatti értékeket az Alpokalján és középhegységeink legmagasabb csúcsain mérhetjük.

A Dunántúlon néhol 10-20 cm hó eshet

Csütörtökön sem tágítanak a felhők, reggel átmenetileg csökken a csapadékhajlam, később az ország nagy részén havazás valószínű, az északkeleti tájakat csak az esti órákban éri el a csapadéktömb. Napközben többfelé újabb jelentős mennyiségű hó eshet, keleten havas eső, eső formájában hullhat a csapadék. -5, 0 fok körüli minimumokra és -2, +5 fok közötti maximumokra van kilátás, ismét a Tiszántúlon várhatók az enyhébb értékek. Továbbra is élénk, erős lesz az északias szél, mely a csapadékkal társulva nehezíti majd a közlekedést, és felerősítheti a humánmeteorológiai panaszokat.

Címkék: havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.