Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 12. 21:47, szombat | Helyi
Forrás: Papa-ma.hu

Javított és simán győzött a Perutz

Javított és simán győzött a Perutz

Két elveszített mérkőzés után a tabella 14. helyén álló Peremarton ellen folytatta a megyei labdarúgó pontvadászatot a Perutz FC.

Marton Miklós csapata a kupabúcsút és az utolsó helyezett, Csetény elleni vereséget szerette volna feledtettni a szombati játéknapon, melyet az ötödik helyről vártak a pápaiak. A csapatból hiányzott Venczel Zoltán, akit az elmúlt héten állítottak ki, a két találatnál járó támadó egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A vendéglátók vezetőedzője a Szijjártó –Szabó B., Tóth M., Orovecz, Györkös – Palkovics, Badics, Horváth Á., Szabó Bálint, Ughy - Mészáros összetételű csapatot küldte pályára. A már megszokott forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés, a Perutz az első perctől kezdve kezdeményezőleg lépett fel, a vendégek pedig kontrákra rendezkedtek be, így természetesen a hazaiak alakították ki a gólszerzési lehetőségeket. A 12. percben Ughy jobb oldali beadását Szabó lőtte rá, lövése azonban a védőkről lepattant. A 16. percben egy előre vágott labdára Mészáros csapott le, aki a játékszert a kapuból jó ütemben kimozduló Jónás kapusba lőtte. A 20. percben egy kapu előtti kavarodás után Palkovics bombázott a léc alá, Lukács játékvezető azonban szabálytalanság miatt nem adta meg a találatot. Két perccel később megint Mészáros volt a főszereplő, lövése a keresztlécen csattant, a kipattanóból nem alakult ki helyzet. A hazai fölény a 24. percben érett góllá, Györkös szögletét Orovecz bólintotta a kapuba 1-0. A 37. percben Mészáros lövése talált kis híján Jónás lába között utat a kapuba, de a szerencse a vendégek portásával volt. A félidő hajrájában Dufek lőtt a keresztlécre, ez volt a peremartoniak első gólszerzési lehetősége. A szünetben a Pápai Egyesített Labdarúgó Club tavalyi U15-ös és U14-es együttesének tagjai vehették át érmeiket, hiszen az elmúlt szezonban a harmadik helyen zárták a pontvadászatot. A második félidő pápai góllal indult, a 47. percben egy szép szólót követően Ughy lőtt a léc alá 2-0. Nyolc perc elteltével pedig már három volt a hazaiak előnye, Györkös szögletére Jónás rosszul jött ki, a labda így Orovecz elé került, aki közelről nem hibázott 3-0. Egy óra játék után Szabó Bálint lábában volt a negyedik gól, a rövid felsőbe tartó lövésébe ujjheggyel még bele tudott érni a kapus, csakúgy, mint hat perccel később Györkös lövésénél. A hátralévő időben az eredmény nem változott, a Perutz FC megérdemelt, sima győzelmet aratott. A pápaiakra a hatodik fordulóban megyei rangadó vár, szeptember 20-án 16 órától Veszprémben lépnek pályára, hazai közegben legközelebb szeptember 26-án 18 órától láthatja a közönség a csapatot, az ellenfél Őskü lesz.

Perutz FC – Peremarton SC Berhida 3-0 (1-0) Gsz.: Orovecz 2, Ughy

Marton Miklós: Kellemes ellenfél volt a Peremarton, a játékosaim bátran mertek játszani, meg merték csinálni amit valójában tudnak. Sok helyzetünk volt, sajnos ezekből keveset rúgtunk be. Ha azokat a ziccereket, amiket a mérkőzés során kidolgozunk, be is tudjuk fejezni, akkor még eredményesebbek leszünk. Sajnos egy igazi, vérbeli csatár hiányzik a keretből.

Perutz FC: Szijjártó –Szabó B. ('84 Forsthoffer), Tóth M., Orovecz, Györkös – Palkovics ('63 Pődör), Badics ('86 Erdősi), Horváth Á. ('64 Véber), Szabó Bálint, Ughy ('75 Páli)- Mészáros

Peremarton SC Berhida: Jónás – Varga ('84 Horváth), Karáth ('80 Varga), Nagy ('62 Horváth), Szabó – Bence, András, Czipp, Dufek, Svolik ('76 Gráczer) – Barthalos ('42 András)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.