Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2019. Június 06. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Javítják a Szent László utcát

Javítják a Szent László utcát

Az utca térkő burkolókövei több helyen összetörtek, ezért szükségessé vált az utca felújítása.

A Szent Lálszó utca felújítása az elsők között történt meg a kilencvenes években, a pápai belváros utcái közül. Azóta a nagy méretű burkolókövekkel készült útburkolat több helyen tönkrement, összetörtek a kövek, ezért időszerűvé vált a cseréjük. Sajnálatos módon ebből a fajta burkolatból már nem lehet kapni, ezért azt a megoldást választották, hogy sávokban másfajta burkolattal látják el az úttestet és az így nyert kövekkel ki tudják javítani az eltört burkolóelemeket. Az 1,2 méter széles sávok antracit szürke színű térkőből készülnek - tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától.

A mintegy 700 ezer forintos felújítás idejére a parkolás nem engedélyezett az utcában, a behajtás pedig korlátozottan lehetséges. A munkálatokkal a jövő hét végéig végeznek a tervek szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.