Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2018. Április 15. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Harmadik alkalommal csatlakoztak a pápai szakképzési központok az országos akcióhoz. A Szakmák éjszakáján az érdeklődők megismerkedhettek az egyes szakmákkal, sőt ki is próbálhatták azokat.

Két helyszínen, a Pápai Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában és azAcsády Ignác Szakképző Iskolájában várták a diákokat.

A Közgázban számos érdekes program közül lehetett választani, a logisztika és szállítmányozás iránt érdeklődők rakományt építhettek, az irodai titkár szakmát választani szándékozók a kódfejtés, vagy a titkosírás rejtelmeivel ismerkedhettek meg. A pénzügyi-számviteli szakon pedig Maradj talpon, Elgurult a rézgaras fantázianevű játékos programok vártak az érdeklődőkre az este során - tudtuk meg Berta Ildikó Katalinaz igazgatótól. A rendezvényt tűzzsonglőr bemutató is színesítette.

Az Acsádyban a választható 15 szakképesítést játékos feladatokkal próbálhatták ki a fiatalok, így könnyítve meg a közelgő, egész életükre nagy hatással lévő döntést, az egészségügyi, a vendéklátóipari, az eladó, a közlekedési, vagy villamosipari ágazatban - tudtuk meg Mohó László szakmai tagintézményvezető-helyettestől.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.

2018. Július 15. 08:36, vasárnap | Helyi

Közös szolgálat a polgárőrökkel

A pápai rendőrök munkáját a nyári időszakban is segítik a polgárőrök.

2018. Július 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Háromszoros Európa-bajnok a pápai Gelencsér Róbert!

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán a magyar válogatott egyik legsikeresebb sportolója, a pápai Gelencsér Róbert is részt vett, aki harmadik európai versenyén a már megszokott atlétika számaiban indult.

2018. Július 14. 08:43, szombat | Helyi

Kerecsényi Zoltán Podmaniczky-díjat vehetett át