Városlista
2018. április 27, péntek - Zita

Hírek

2018. Április 15. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Harmadik alkalommal csatlakoztak a pápai szakképzési központok az országos akcióhoz. A Szakmák éjszakáján az érdeklődők megismerkedhettek az egyes szakmákkal, sőt ki is próbálhatták azokat.

Két helyszínen, a Pápai Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában és azAcsády Ignác Szakképző Iskolájában várták a diákokat.

A Közgázban számos érdekes program közül lehetett választani, a logisztika és szállítmányozás iránt érdeklődők rakományt építhettek, az irodai titkár szakmát választani szándékozók a kódfejtés, vagy a titkosírás rejtelmeivel ismerkedhettek meg. A pénzügyi-számviteli szakon pedig Maradj talpon, Elgurult a rézgaras fantázianevű játékos programok vártak az érdeklődőkre az este során - tudtuk meg Berta Ildikó Katalinaz igazgatótól. A rendezvényt tűzzsonglőr bemutató is színesítette.

Az Acsádyban a választható 15 szakképesítést játékos feladatokkal próbálhatták ki a fiatalok, így könnyítve meg a közelgő, egész életükre nagy hatással lévő döntést, az egészségügyi, a vendéklátóipari, az eladó, a közlekedési, vagy villamosipari ágazatban - tudtuk meg Mohó László szakmai tagintézményvezető-helyettestől.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 26. 19:00, csütörtök | Helyi

Kerékpárverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Pápán

Veszprém és Pápa városában 2018.04.28-án a Carpathian Couriers kerékpárverseny miatt az alábbi forgalomkorlátozásra és lezárásra lehet számítani a hétvégén.

2018. Április 25. 13:54, szerda | Helyi

Eladták a lopott akkumulátorokat

A pápai rendőrök négy órán belül elfogták a lopással gyanúsítható három helyi lakost.

2018. Április 25. 11:05, szerda | Helyi

Jól halad a véradó épületének a megújítása

50%-os készültségi szinten van a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló felújítás - derült ki a ma délelőtti helyszínbejáráson.

2018. Április 25. 09:19, szerda | Helyi

Ültetik a fákat Borsosgyőrön

A Városgondnokság ma megkezdte a kivágott fák pótlását Borsosgyőrön. A sérült, a légvezetékek veszélyeztetése miatt súlyosan csonkolt fákat márciusban vágták ki, s már akkor be is ígérték a gyors visszapótlást.