Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. Április 15. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Harmadik alkalommal csatlakoztak a pápai szakképzési központok az országos akcióhoz. A Szakmák éjszakáján az érdeklődők megismerkedhettek az egyes szakmákkal, sőt ki is próbálhatták azokat.

Két helyszínen, a Pápai Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában és azAcsády Ignác Szakképző Iskolájában várták a diákokat.

A Közgázban számos érdekes program közül lehetett választani, a logisztika és szállítmányozás iránt érdeklődők rakományt építhettek, az irodai titkár szakmát választani szándékozók a kódfejtés, vagy a titkosírás rejtelmeivel ismerkedhettek meg. A pénzügyi-számviteli szakon pedig Maradj talpon, Elgurult a rézgaras fantázianevű játékos programok vártak az érdeklődőkre az este során - tudtuk meg Berta Ildikó Katalinaz igazgatótól. A rendezvényt tűzzsonglőr bemutató is színesítette.

Az Acsádyban a választható 15 szakképesítést játékos feladatokkal próbálhatták ki a fiatalok, így könnyítve meg a közelgő, egész életükre nagy hatással lévő döntést, az egészségügyi, a vendéklátóipari, az eladó, a közlekedési, vagy villamosipari ágazatban - tudtuk meg Mohó László szakmai tagintézményvezető-helyettestől.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

2019. Március 19. 20:00, kedd | Helyi

Pápán forgat Borbás Marcsi

A napokban városunkban készül a Gasztroangyal című műsor.

2019. Március 18. 16:28, hétfő | Helyi

Pápán is fizethet verssel a kávéért

Március 21-én a Költészet Világnapján a „Fizess Verssel” Nemzetközi kezdeményezés keretében egy előre megírt költemény elszavalásával is lehet fizetni, méghozzá Pápán is. Mutatjuk, hogy hol.