Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Április 15. 16:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Játékos formában ismerkedhettek meg a választható szakmákkal a fiatalok

Harmadik alkalommal csatlakoztak a pápai szakképzési központok az országos akcióhoz. A Szakmák éjszakáján az érdeklődők megismerkedhettek az egyes szakmákkal, sőt ki is próbálhatták azokat.

Két helyszínen, a Pápai Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában és azAcsády Ignác Szakképző Iskolájában várták a diákokat.

A Közgázban számos érdekes program közül lehetett választani, a logisztika és szállítmányozás iránt érdeklődők rakományt építhettek, az irodai titkár szakmát választani szándékozók a kódfejtés, vagy a titkosírás rejtelmeivel ismerkedhettek meg. A pénzügyi-számviteli szakon pedig Maradj talpon, Elgurult a rézgaras fantázianevű játékos programok vártak az érdeklődőkre az este során - tudtuk meg Berta Ildikó Katalinaz igazgatótól. A rendezvényt tűzzsonglőr bemutató is színesítette.

Az Acsádyban a választható 15 szakképesítést játékos feladatokkal próbálhatták ki a fiatalok, így könnyítve meg a közelgő, egész életükre nagy hatással lévő döntést, az egészségügyi, a vendéklátóipari, az eladó, a közlekedési, vagy villamosipari ágazatban - tudtuk meg Mohó László szakmai tagintézményvezető-helyettestől.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.