Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. November 29. 09:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Járdán kerékpározott, balesetet okozott

Járdán kerékpározott, balesetet okozott

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 23 éves pápai nővel szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján egy 23 éves helyi fiatal nő kerékpárját hajtva közlekedett Pápa egyik utcájában a járdán 2019. július 2-án reggel. Haladása során nem vette észre az egyik pénzintézet ajtajából kilépő 68 éves férfit, és elsodorta. A gyalogos a baleset következtében a földre esett, és súlyos sérüléseket szenvedett.
A nő ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést. Az úttesten folyó forgalom nagysága és összetétele nem befolyásolja az alkalmasságot, ezért bármennyire is nagynak tűnik a forgalom, az úttesten kell kerékpározni. Továbbá táblával jelzett főútvonalon 12 éven aluli gyermek nem kerékpározhat, neki a járdán kell közlekednie. A kerékpáros maximális sebessége járdán 10 km/h. A fenti eseteken kívül nincs lehetőség a kerékpárral a járdán való közlekedésre!

Címkék: baleset, kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.