Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Szeptember 08. 08:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ittasan balesetezett, saját felesége volt az áldozat

Ittasan balesetezett, saját felesége volt az áldozat

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki ittassága miatt gépkocsijával kisodródott és fának ütközött Dáka közelében, melynek következtében a járműben utazó felesége a kórházban utóbb az életét vesztette.

A vádirat szerint az elkövető 2021. október végén, este nyolc óra körül szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette a gépkocsiját, melynek jobb első ülésén a felesége, hátul pedig a testvére utazott. Az ittas vádlott Dáka felől Nagyalásony irányába haladva mintegy 110-120 kilométer/órás sebességgel hajtott be egy balra ívelő útkanyarulatba, amely miatt elvesztette irányítását a jármű felett, és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árokba sodródott, majd ott egy fának ütközött.

A gépkocsi már a baleset pillanatát megelőzően is rossz műszaki állapotban volt, fékrendszere alkalmatlan volt a kanyar előtti megfelelő lassításra, amely a kanyarban eltúlzott sebességhez vezetett. A baleset következtében a vádlott felesége életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd mintegy két héttel később a kórházi kezelése során, közvetlenül a balesettel összefüggésben álló okból elhunyt, míg testvérének nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy az elkövető a törvényi rendelkezésekre figyelemmel nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség indítványt tett továbbá arra is, hogy az ítélet meghozatalára illetékes Pápai Járásbíróság a férfit a közügyek gyakorlásától, valamint végleges hatállyal a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.