Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Szeptember 15. 08:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ismét pápai végzett az élen a közútkezelők nemzetközi versenyén!

Ismét pápai végzett az élen a közútkezelők nemzetközi versenyén!

A 29 éves Pintér Gergő a tavalyi év után idén is a dobogó legfelső fokára állhatott, a V4-es országok Közutas Rodeóbajnokságán.

Idén három fiatal közutas képviselte Magyarországot a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett, a Hungaroringen megtartott nemzetközi rodeó versenyen - írja a Magyar Közút.

A legutóbbi, szlovákiai döntőn nyújtott bravúros teljesítmény után a szemtelenül fiatal magyar közutasok ismét bebizonyították, hogy ők a térség legjobb gépkezelői. Az első helyezett idén is a mindössze 29 éves pápai Pintér Gergő lett, a salgótarjáni, harmincas évei elején járó Pál Tibor a dobogó második fokára állhatott, a legifjabb, még csak 23 éves egri feltörekvő tehetség, Liptay Ádám pedig negyedik helyen végzett, éppen csak lemaradva a dobogóról a legjobb szlovák, cseh, lengyel és magyar gépkezelők idei kiélezett viadalában.

A korábbi évek döntőihez hasonlóan a magyar közutasok ismét hengereltek, idén is két dobogós hely büszke tulajdonosai lettek, így a méretes vándorkupát is itthon tartották a versenyzők. A győzelmét duplázó Pintér Gergő ráadásul egyedüliként a verseny mindkét körét 2 percen belül teljesítette, így ő érte el a legjobb időeredményeket is.

2023-ban Csehország adhat otthont a nemzetközi döntőnek és még idén októberben Ausztria is megrendezi az első Európai Rodeó Bajnokságot, melyen a 10 résztvevő ország között Magyarország is képviseli magát a legjobb gépkezelőivel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.