Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Március 10. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ismét emberöléssel vádolnak egy zalaegerszegi férfit

Ismét emberöléssel vádolnak egy zalaegerszegi férfit

Kettős emberölés miatt húsz évet töltött börtönben az a férfi, aki hétfőn, a Zalaegerszegi Törvényszéken ártatlannak vallotta magát az élettársának megölése kapcsán ellene megfogalmazott vádra.

Az előkészítő tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az 51 éves férfi 2018 januárjában, a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg későbbi áldozatával, akivel élettársként tekintettek egymásra. Sokat italoztak, ha tehették, az éjszakákat a szabadban, a zalaegerszegi parkerdőben töltötték.

Tavaly júniusban egy szintén hajléktalan férfival hármasban italoztak. A nőt, aki az alkohol hatására nehezen tudott járni, az élettársa többször bántalmazta, majd amikor kettesben maradtak, megfojtotta.

A holttestre járókelők találtak rá. A szakértői vizsgálat 89 - nem egy esetben önmagában is életveszélyes - külsérelmi nyomot talált az áldozaton, akinek halálát közvetlenül a fojtogatás okozta.

A vádlott húsz év után, 2017-ben szabadult, miután az 1990-es évek közepén megölte az apját és annak élettársát.

A hétfői előkészítő tárgyaláson azt állította, hogy az élettársát nem ő ölte meg, de azt elismerte, hogy "egyszer-kétszer" megrugdalta. Szerinte három tettes volt, akik velük italoztak, de ezt a nyomozás során nem merte elmondani, mert az általa megnevezett két férfi és egy nő megfenyegette, hogy megöli.

Az ügy tárgyalása április végén kezdődik a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.