Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. December 04. 14:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Intelligens gyalogátkelőhely lesz a Korona utcán

Az úgynevezett okos zebra felvillanó fényekkel jelzi a közeledő autósnak, ha gyalogos készül átkelni az úton.

Az útburkolatba mindkét menetirányból 4-4 darab LED fényforrást fognak elhelyezni, amelyek akkor villannak fel, amikor gyalogos közelíti meg a zebrát. A Korona és a Rozmaring utca kereszteződésénél lévő gyalogátkelőhely elhelyezkedése speciális megoldást igényel, a szokványos szenzoros érzékelés helyett kamerák fogják figyelni a gyalogosok érkezését.

Dr. Varga Balázs alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a szóban forgó gyalogátkelőhelyen sajnálatos módon halálos gázolás is történt az elmúlt évben, de a nagymértékű autós forgalom is indokolja, hogy biztonságosabbá váljon az úton való átkelés. Felhívta a figyelmet arra, hogy a berendezés csak akkor segíti a közlekedőket, ha ők is megfelelő intelligenciával rendelkeznek.

Dr. Vörös Ibolya, a térség önkormányzati képviselője üdvözölte a közlekedésbiztonsági beruházást. Mint mondta, nagy mértékben megnövekedett a forgalom a belső elkerülőnek is nevezett Korona utcán, ez pedig leginkább a gyalogosokat veszélyezteti. A képviselő bízik abban, hogy az okos zebra nagyobb odafigyelésre ösztönzi majd az autósokat.

Unger Tamás alpolgármestertől megtudtuk, hogy a gyalogátkelőhely közlekedésbiztonsági fejlesztése egy pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. - Az önkormányzat számára kiemelten fontos a közlekedésbiztonság javítása a városban. Az elmúlt években számos új gyalogátkelőhelyetalakítottunk ki, de tervezzük ezen felül további zebrák megépítését is – mondta az alpolgármester hozzátéve, ez lesz az első okos zebra Pápán, ami utat is mutat, hogy a jövőben hogyan kellene a gyalogátkelőhelyeket kialakítani.
A beruházás pályázati és önkormányzati forrásból valósul meg, várhatóan 2020 tavaszán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.