Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 26. 13:10, kedd | PR

Ilyen kézipoggyászt vihetsz a Ryanair-re

Ilyen kézipoggyászt vihetsz a Ryanair-re

A Ryanair a kézipoggyászra vonatkozó szabályait legutóbb 2018. november 1-jén változtatta meg. Legújabb irányelvei a következő szabályoknak megfelelő kézipoggyászt engedik fel a fedélzetre utasonként.

Ezt viheted fel ingyen a Ryanair-re

Ha egyszerűen kell megfogalmazni, a fedélzetre vitt táskád mérete nem lehet nagyobb annál, mint ami elfér a gépen a szemben lévő ülés alatt. Hivatalosan a Ryanair-nél az ingyenes kézipoggyász maximum 40 cm x 20 cm x 25 cm méretű csomagot jelent. A poggyászra vonatkozó irányelvek betartását minden fapados légitársaság szigorúan ellenőrzi, ezért neked, utasként komolyan kell venned azokat, és be kell tartanod a szabályokat.

Ha a csomagod mérete mégis meghaladja az előírt értékeket, akkor a Ryanair a beszállókapunál megterhelheti a pénztárcádat egy azonnal fizetendő plusz költséggel. Ennek elkerülése érdekében menj biztosra, és válassz az Etáska fedélzeti garanciával ellátott termékei közül.

A feláras elsőbbségi kézipoggyász

Az ingyenes kisméretű táskán kívül lehetőséged van felvinni további egy csomagot, az úgynevezett „elsőbbségi kézipoggyászt” is a Ryanair fedélzetére. A Ryanair elsőbbségi kézipoggyász kizárólag külön díjfizetés ellenében vihető fel a repülőgépre. Ehhez igénybe kell venned az úgynevezett „Elsőbbség és két kézipoggyász” szolgáltatást, aminek keretében a Ryanair biztosítja számodra az elsőbbségi beszállást és megengedi, hogy két csomagot vihess fel magaddal a fedélzetre. Az elsőbbségi kézipoggyász mérete nem haladhatja meg az 55 cm x 40 cm x 20 cm-t, súlya pedig nem lehet több 10 kg-nál.

Az elsőbbségi kézipoggyásznak el kell férnie az ülések feletti csomagtárolóban. Egyetlen légitársaság, így a Ryanair sem engedheti meg magának, hogy felengedjen a saját repülőinek a fedélzetére az előírt méretnél nagyobb és nehezebb csomagot.

Ezekre figyelj, amikor bőröndöt vásárolsz

Vásárolj megbízható boltból, lehetőleg olyan helyről, ahol a táskád mellé fedélzeti garanciát kínál a kereskedő. A fedélzeti garancia az Etáskánál azt jelenti, hogy amennyiben – jelen esetben – a Ryanair által megadott bőrönd méretet meghaladja a csomag, és így nem engedik fel a repülő fedélzetére, akkor az Etáska visszavásárolja tőled a táskát. Ezenkívül megtéríti számodra az esetlegesen felmerülő plusz költségeket is.

Ellenőrizd le, hogy az előírt méreteken belül találod-e a táska külső tartozékelemeit is! Fontos, hogy a bőrönd kerekei, fogantyúja, külső zsebe, pántjai véletlenül se lógjanak túl! Ellenkező esetben a Ryanair azonnali plusz költséget ró rád a beszállókapunál. Akár egy-egy kiálló hátizsák pánt vagy egy kidudorodó zseb is lehet okozója annak, hogy a Ryanair úgy ítélje meg, a poggyászod nagysága meghaladja az általa előírt méreteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.