Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. November 12. 12:45, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Police.hu

Embercsempészeket és illegális migránsokat kaptak el a rendőrök Pápateszérnél

Embercsempészeket és illegális migránsokat kaptak el a rendőrök Pápateszérnél

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 3 embercsempészt fogtak el és 12 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Pápateszér környékén.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján a járőrök 2021. november 12-én 9 óra 35 perckor a 832-es számú úton Pápateszér külterületén intézkedés alá vontak egy osztrák rendszámú kisteherautót, amelyben kettő, magát szír állampolgárnak valló fiatalember utazott. Az intézkedés során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a 20 és 21 éves férfiak illegális bevándorlókat segítenek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint rövid időn belül a rendőrök Pápateszér belterületén egy szintén osztrák felségjelzésű kisteherautót és annak utasait igazoltatták. A gépkocsiban egy 21 éves embercsempész és tizenkettő fő illegális migráns utazott. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat. Az intézkedés alá vont tíz férfi, egy nő és egy gyermek jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a migránsokat segítő három szír férfi ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.