Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Augusztus 08. 09:19, kedd | Sport
Forrás: Infopapa.hu, 24.hu

Így szerezte meg a történelmi bronzérmet a magyar atléta

Így szerezte meg a történelmi bronzérmet a magyar atléta

Bronzérmet szerzett Baji Balázs a londoni atlétikai világbajnokságon, ezzel beírta magát az atlétika történelmébe.

Baji Balázs 13.23 másodperces idővel jutott döntőbe 110 gáton, s már ekkor káprázatosan futott: 0.120-as reakcióidővel rajtolt, majd végig az élen állva mellbedobással győzött.

Ez önmagában is fantasztikus eredmény, mivel eddig sprintszámban összesen két magyar döntős volt az atlétikai vébék történetében: Bakos György 1983-ban hatodik lett 110 gáton, Kovács Attila 1987-ben negyedik lett 100 méteren. Nem csoda, hogy Baji a jó rajtja és a hibátlan folytatás miatt boldogan értékelte a döntőbe jutást.

Baji – 2017-ben már többször is megjavította saját országos csúcsait – számára a döntőbe kerülés volt a nehezebb feladat. Azzal, hogy vasárnap este elviselte a nyomást, ez teljesült, nem csak az ő, hanem a magyar atlétika álma vált valóra.

A döntő

A hétfő késő esti fináléban is jól rajtolt az ötös pályáról induló magyar atléta, ám az első gátba belerúgott, a másodikat döntötte, így a táv felére kicsit visszaesett és a középmezőnyben mozgott. Ezután összeállt a mozgása, újra elkapta a ritmust, elképesztő hajrát mutatott be és 13.28-cas eredménnyel bronzérmet szerzett! Ebből is látszik, ebbe a 110 méterbe, alig több, mint 13 másodpercbe sportszakmai szemmel nézve mennyi minden belefér.

Történelmi versenyt láthattunk, mivel korábban jobbára csak dobó számokban, valamint Zsivóczky Attila tízpróbázó, Ináncsi Rita hétpróbázó és Bagyula István rúdugró révén szerzett Magyarország világbajnoki érmet. Hétfő este azonban

Baji Balázs az első magyar atlétává vált, aki futó számban érmet tudott szerezni az atlétikai világbajnokságon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok