Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 15. 14:25, péntek | Belföld

Így lőtték le a szökött fegyveres bűnözőt

Így lőtték le a szökött fegyveres bűnözőt

Tárgyalásáról lépett meg egy férfi Budapesten, miután megszerezte az egyik őr fegyverét. Autóval menekült, a rendőrök a XV. kerületben érték utol, meglőtték.

A BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra,

Látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fogott a sofőr fejéhez.A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök. A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

A videó szerint egy újabb autót akart ellopni a szökött fogoly, ám az autó sofőrje szembeszállt vele, ezt követően került tűzpárbajba a rendőrökkel.

Az a mercedeses, akinek el akarta vinni az autóját a rab, a Hvg.hu-nak azt mondta, hogy a fegyveres férfinak teljesen őrült volt a tekintete. Dulakodni kezdtek és földre vitte a rabot, amikor annak kiesett a kezéből a fegyver. A rab ezután egy rét felé kezdett futni, ott érték utol a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.