Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Július 18. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Ifjúságvédelmi nyári tábor Vinyén

Ifjúságvédelmi nyári tábor Vinyén

A pápai rendőrök roma származású gyermekeknek szervezett táborba látogattak el és előadást tartottak nekik a nyár veszélyeiről.

A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat által Vinyén megszervezett táborba látogattak el a helyi rendőrkapitányság munkatársai 2019. július 17-én délelőtt, ahol bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatást tartottak roma származású fiataloknak.
A táborozók meghallgattak egy előadást a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályairól.

Az előadók elmondták a gyerekeknek többek között azt, hogy a bukósisak használata kerékpározásnál nem kötelező, de védi viselője fejét, egy esetleges baleset során elnyeli a keletkező energia jelentős részét. Hangsúlyozták továbbá, hogy figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is. A rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Felhívták a figyelmüket a fürdőzés szabályainak betartására is.

Az otthonok biztonsága érdekében arra kérték a fiatalokat, hogy a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput mindig tartsák zárva még abban az esetben is, ha otthon vannak, valamint idegeneket soha ne engedjenek be a lakásba. Kiemelték, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.

Az előadást követően játékos feladványok segítségével elevenítették fel a gyermekek közlekedési ismereteit, és minden érdeklődő beülhetett a rendőrautóba, valamint felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.