Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 29. 13:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Idén több pénz jut kátyúzásra

Idén több pénz jut kátyúzásra

Megkezdődtek az idei kátyúzási munkálatok. Nagyobb, összefüggő felületek cseréjével dolgoznak, így tartósabbá téve az új burkolatot.

A Várkert út a város egyik legforgalmasabb útjává vált az utóbbi időben. Ezzel együtt a csornai útépítések következtében Pápa felé kerülő teherforgalom jelentős mértékben károsította az út aszfaltburkolatát, mindezek indokolttá tették, hogy az idei kátyúzás itt vegye kezdetét. - Az első ütemben a Várkert út, a Győri út és a Jókai utca kátyúzására kerül sor. Szeptemberben a képviselő-testület előreláthatólag további összeget szavaz meg kátyúzásra, így 2015-ben - a megnövekedett adóbevételeknek köszönhetően - lényegesen nagyobb összeg jut ilyen célra, mint a megelőző években - mondta el a helyszínen Áldozó Tamás polgármester.

- A korábbiakkal ellentétben a kátyúzást azzal a koncepcióval végezzük, hogy teljes aszfaltszőnyegek kerülnek felmarásra 6 cm mélységben, amelyek helyére fokozott igénybevételre tervezett, melegen hengerelt aszfaltkeverék kerül - tudtuk meg Albert Henriettától, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársától.

A kátyúzás első ütemében 10 millió forintnyi önkormányzati pénzt költenek el, mely mintegy ezer négyzetméternyi burkolat cseréjére elegendő. A tervek szerint ezt az összeget 15 millió forinttal egészítik ki szeptemberben. A munkálatok forgalomirányítás mellett zajlanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.