Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 12. 13:21, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Idén rendezik a 20. agrárexpot

Idén rendezik a 20. agrárexpot

Az idei kiállítás május végén lesz. A szervezők azt ígérik, mindent megtartanak, ami korábban jól működött, de lesznek újdonságok is.

- Idén a 20. Pápai Agrárexpo megrendezésére készülünk. A mai napon abban állapodtunk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével, Győrffy Balázzsal, hogy idén ők lesznek az expo rendezői. Ez nem jelenti azt, hogy a város távolmarad a rendezvénytől, a rendező partnerei leszünk ebben az évben. Ott a helyünk, hiszen az expo az elmúlt évtizedekben a város jelentős rendezvényévé vált - fogalmazott a péntek délelőtti sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester, aki egyúttal köszöntet mondott a NAK-nak az elmúlt évek támogatásáért, a pápai önkormányzat igyekszik a jövőben hasonlóan hatékony támogató lenni a rendezésben.

Győrffy Balázs szerint a nagymultú rendezvény optimistán tekinthet a jövőbe. A május 27-29 közötti szakmai kiállítás és vásár azt a célt tűzi ki, hogy az elmúlt években kialakult és közkedvelté vált programelemeket megtartsa, de több újdonságra is számíthatnak a kiállítók és az érdeklődők. - Fontos cél, hogy a gazdálkodók mindig új információkkal találkozzanak, legyenek azok új technológiai megoldások, vagy a támogatáspolitika újdonságai, aktualitásai. A NAK kiszolgáló apparátusa a helyszínen lesz, így mindenkit tájékoztatni fognak, aki igényli. Örömmel töltöttek el minket azokat a pozitív visszajelzések az elmúlt évekből, hogy jónéhány üzlet köttetett az expon, így elmondhatjuk, hogy nem önmagáért való a rendezvény - mondta el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Dr. Radovics Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke elmondta, az idei, jubileumi Pápai Agrerexpon sokkal hangsúlyosabb kiállítói és látogatói megjelenésre számítanak. - Azért gondolom ezt így, mert az idei évben a mezőgazdaságban egy pályázati dömping indult, források nyílnak meg, így a gépforgalmazó cégek érdekeltek az eszközök bemutatásában - mondta el Radovics Tibor. A NAK Veszprém megyei elnöke a programok közül kiemelte, a tavalyi nagysikerű szántóföldi gépbemutatót, mely az idén kibővített formában nyitja a sort. Lesznek szakmai megbeszélések, konferenciák, ahogy azt megszokhattuk, lesz gépshow, ügyességi verseny, old timer bemutató, de malacfogó versenyre és állatkiállításra is számíthatnak a látogatók. Palackos borok versenyének eredményhirdetésére is sort kerítenek, de várják a vadászokat és a horgászokat is.
Dr. Radovics Tibor a húszéves jubileum kapcsán elmondta, amikor a kamara és a város akkori vezetése kitalálta ezt a rendezvényt, az egy helyes és jó gondolat volt. Az Észak-Dunántúlon lévő ökológiai és természeti adottságok, az itt élő agrárhagyományok mindenképpen megérdemelnek egy ilyen ünnepi eseményt - fogalmazott a NAK Veszprém megyei elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.