Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 10. 11:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Idén már 16 gyalogos halt meg balesetben

Idén már 16 gyalogos halt meg balesetben

Idén már 16 gyalogos vesztette életét balesetben, szerda reggel két halálos gázolás történt Pest megyében - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-t.

Csiszér-Kovács Viktória felidézte, hogy szerda reggel az 5-ös főúton Ócsánál és a 10-es főúton Piliscsabánál történt halálos baleset.

A szóvivő kiemelte: általában a gyalogosgázolások jellemző okai, hogy a főutakon a gyalogosok láthatósági mellény nélkül közlekednek, az úttesten szabálytalanul próbálnak átkelni, illetve hogy az autósok figyelmetlenül haladnak, nem a megfelelő sebességgel közelítik meg az átkelőhelyeket, nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak.

Hozzátette: a következő napokban jelentős csapadék várható az ország területén, Zala megyében jelenleg is havazik, az autósok sokszor nem szerelnek a kocsijukra téli gumit, amelynek a hiánya növeli a jármű féktávolságát.

Mindezek miatt arra kérte mind a gyalogosokat, mind a gépkocsivezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Tavaly 133 gyalogosgázolás történt, a korábbi évek javuló tendenciájához képest a múlt évben romlottak a közlekedési mutatók, nőtt a személyi sérüléses balesetek száma. Ennek érdekében Papp Károly országos rendőrfőkapitány a 2015. évet értékelő állománygyűlésen kiemelt feladatnak nevezte a személyi sérüléssel járó balesetek számának csökkentését, különös tekintettel a gyalogosokra, illetve a kerékpárosokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott