Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 06. 15:27, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Idén is sokan kóstoltak a Pápai Böjtelőn

Idén is sokan kóstoltak a Pápai Böjtelőn

Ismét képviseltette magát a haza húsipar színe-java a Pápai Böjtelőn, melyet immáron harmadik alkalommal rendezték meg.

A rendezvény házigazdai szerepét a pápai önkormányzat mellett a Böllér Kft. vállálta el, a Pápai Hús csoport felszámolása miatt. A fesztivál nem titkolt célja, hogy a látogatók és a versenyző csapatok is szolidaritást vállaljanak a nagy múltú gyár iránt.

A csapatok által elkészített finomságokat a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség három tagja, Gyukli Gyula, Punk Ferenc és Végh Endre bírálta el. – A magyar húsipar színe-java képviseltette magát a böllérversenyen, amely nagyon magas színvonalú volt. Látszott, hogy a résztvevők szeretettel készítették el az első osztályú ételeket – hangsúlyozta a böllérverseny értékelése során Punk Ferenc, a zsűri elnöke. Hozzátette, a bírálat szempontjai között a termékek fűszerezése volt legfontosabb, emellett vizsgálták például a szín és az íz harmóniáját is. Végül a legjobb kolbászért járó díjat a Darnó Hús csapata vehette át, a legfinomabb véres hurkát a Pápai Hús-csoport készítette, míg a legjobb májas hurka a Pick Szeged nevéhez fűződött. A rendezvény megszervezésben a helyi önkormányzatot segítő pápai Böllér Kft.-é lett a legjobb pecsenyéért járó elismerés, a főtt készítmények kategóriájában pedig a Kométa 99 Zrt. diadalmaskodott. A szakmai zsűri döntése alapján a legeredményesebb csapatnak járó fődíjat idén a Gyulahús vihette haza. – Nem véletlenül mondják, hogy a Kárpát-medence a Föld szívcsakrája: utolérhetetlen ízű termékeket képes adni számunkra az itteni föld és napfény – fogalmazott az eredményhirdetés után Punk Ferenc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.