Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Október 15. 08:45, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Idén is Látni és látszani

Idén is Látni és látszani

Újra indul a Látni és látszani közlekedésbiztonsági kampány.

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az XMEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indul útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 15-én kezdődik és december 10-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervizekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

Az idei akcióval a rendőrség célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretében a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői 2016. október 15-e és december 10-e között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket – és most első ízben a szélvédők állapotát is – megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A gépjármű-tulajdonosok számára kiterjesztett átvizsgálási lehetőséget biztosít a program. A kampányban résztvevő szervizeknél alapvetően kétfajta ellenőrzésre lesz lehetőség: egy ingyenes átvizsgálási csomag, valamint egy kibővített, kedvezményes átvizsgálás közül lehet választani. Az egyes szolgáltatáscsomagok tartalma szervizenként eltérő lehet.
A rendőrség a forgalomban résztvevő járművek, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását egész évben, de az őszi-téli időszakban kiemelten ellenőrzi és természetesen a kerékpárosok, gyalogosok közlekedésbiztonságának is fokozott figyelmet szentel az év hátralévő részében.
A Látni és látszani kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.hu honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat talál a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.