Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. December 04. 07:34, kedd | Sport
Forrás: mti

Huszonöt éve alakult meg a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja

Huszonöt éve alakult meg a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának évzáró ünnepségén megemlékeztek a 25 évvel ezelőtti megalakulásról

és köszöntötték Bácsi Pétert, az októberi budapesti birkózó-világbajnokság aranyérmesét, valamint Milák Kristóf háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszót.

A hétfő esti eseményen Nébald György elnök örömét fejezte ki, hogy a 153 élő olimpiai bajnokból 45 eljött a ceremónián. Gratulált a Nemzet Sportolójának választott Varga János birkózónak, és megemlékezett a közelmúltban elhunyt Kulcsár Győző vívóról és Fábián László kajakosról.

Az 1993 szeptemberében életre hívott klub alakuló üléséről készült rövidfilm levetítése után Schmitt Pál, a klub tiszteletbeli elnöke - aki a megalakulástól kezdve végigkísérte annak történetét - kiemelte:

"Negyedszázada alakultunk, de sokkal régebb óta ismerjük egymást. A huszonöt év alatt a klub többé-kevésbé betöltötte hivatását. Lehetett volna több aktivitás, de ami volt, az szívből jött" - fogalmazott. Megemlékezett az egykori elnökökről, Lemhényi Dezsőről és Dömötör Zoltánról.

Nébald György a klub életéről, tevékenységéről szólva megemlítette a közös színházlátogatásokat, a kerek születésnaposok köszöntését, s az elhunytakról való megemlékezést, a hagyományápolást.

A legidősebb olimpiai bajnok, Keleti Ágnes, továbbá Schmitt Pál és Nébald György, valamint Szabó József úszó - aki tagja volt a klub első elnökségnek - a klub zászlajára egy, a huszonöt évre emlékező szalagot kötött.

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára kiemelte, hogy a klub tagjai között mindig úgy érzi magát, mint egy családban.

Ezután a klubtagok Bácsi Pétert köszöntötték, akit Varga János egy birkózókat ábrázoló szoborral ajándékozott meg. Milák Kristófot pedig a jövő reménységeként méltatták.

Címkék: bajnok, klub, olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok