Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 19. 20:24, vasárnap | Helyi

Húsz esztendős találkozó

Húsz esztendős találkozó

Húsz esztendős osztálytalálkozót tartott a hétvégén, 2019. május 18-án a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 1999-ben végzett 8.b osztálya.

A találkozó ún. kettős évfordulós különlegessége volt, hogy az osztály egykori osztályfőnöke, az iskola jelenlegi igazgatója, Gombásiné Takács Gyöngyi is éppen két évtizede vezeti a nagy hagyományokkal rendelkező egyházi oktatási intézményt, ugyanis éppen húsz éve, közvetlenül osztálya elballagását követően kapott felkérést a nemes feladatra. A dupla évforduló alkalmából, a találkozó keretében, virággal köszöntötték az igazgató asszonyt, Gyöngyi nénit a megjelent öregdiákok.

A hétvégi találkozón az egykori osztálytársak volt osztályfőnökükkel végigjárták a Fő téri – az azóta példásan megújult – iskolaépületet, felkeresték hajdani osztálytermüket, ahol jó hangulatban emlékeztek vissza a régi – 1992 és 1999 közé eső – iskolaidőkre; illetve az azóta eltelt évekről is beszámoltak egymásnak, s jó szívvel idézték fel a közelmúltban elhunyt Gömbös Károlyné alapító-igazgató alakját is, akinek nagy érdemei voltak a rendszerváltást követően a katolikus iskola újjáteremtésében, 1992-es újraindulásában. Aztán a Galéria Bisztróban, fehér asztal mellett, az elfogyasztott finom vacsora után még kötetlenebbül, igazán örömteljes hangulatban idéződött fel még több, kedves iskolás momentum az egykori osztály életéből; előkerült, kézről-kézre járt több archív felvétel is, végül a nap emlékére – e sorok írója által készített – kis emléklapokat vihetett haza magával mindenki a találkozóról, – azzal az emlékeztető reménnyel, hogy öt esztendő múlva majd újra láthatják egymást a néhai, 1999-es 8.b-sek.

Kerecsényi Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.