Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 18. 09:09, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Hosszú idő után újra győzött a Motax-Pápa KC

Hosszú idő után újra győzött a Motax-Pápa KC

Három hetes bajnoki szünet után a 10. helyezett Falco KC Szombathely U23-as alakulata ellen folytatta az NB I/B zöld csoportjában a kosárlabda küzdelmeket a 13. helyen álló Motax Pápa KC alakulata.

Molnár István csapatának talán a legjobbkor jött a hosszabb szünet, hiszen a legutóbbi, január 26-ai Budafok elleni vereséggel már kilencre nőtt a nyeretlenségi szériájuk, Kálmánéknak mindenképp pontokra volt szüksége a vasiak ellen, akiktől az odavágón 80-62-es vereséget szenvedtek. Védekezésben jól, támadásban pontatlanul kezdte a meccset a Kálmán, Schveighoffer, Cook, Hadnagy, Keller ötössel felálló hazai alakulat, négy perc alatt mindössze két gólt kapott, ekkor már hat pont állt a mieink neve mellett, lehetett volna ennél több is, azonban sok helyzet kimaradt. Hat perc játék után érték utol a szombathelyi fiatalok a hazaiakat (6-6), majd Cook rázta meg magát, előbb egy sikeres ziccerrel, majd egy triplával jelezte az edző felé, hogy jó döntés volt őt Pápára hozni (11-6). A rövid pihenőre Lukács triplájával mégis 13-13-as állásnál vonultak a főszereplők.

A második negyed az elsőhöz hasonlóan alakult, a játékrész derekára megint három volt közte a mieink javára, Kálmán ziccere után a vendégek mestere időt kért (23-18). A rövid fejmosás sem segített a vendégeken, a Pápa nagyon megnyomta az utolsó perceket és megnyugtató, kilenc pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre (31-22).

A harmadik etap elején hamar eldönthette volna a meccset a Motax, Schveighoffer közelije után azonban Kálmán triplája, Horváth duplája és Cook zsákolása is kimaradt, így nem sikerült nagyobb előnyre szert tenni. Szerencsére Cook később kintről már pontosabb volt, sőt Kálmán ziccere után már húsz pontra hízott a hazai előny (44-24). A vendéglátók a fél százat Vajda közelijével érték el (30. perc 50-33).

A negyedik negyedben két perc alatt egy 6-0-s futással eldöntöttek minden érdemi kérdést a hazai kedvencek, ami azt jelentette, hogy kilenc elveszített meccs után ismét nyert a Motax-Pápa KC, de a játékosok és a kispadon az első győzelmét ünneplő Molnár István is egyetértett abban, hogy ez a siker csak akkor ér valamit, ha a következő fordulóban a sereghajtó Óbudai Kaszások otthonában is sikerül győztesen az öltözőbe vonulni.

Molnár István: Természetesen pszichésen nagyon jót tett nekünk a mai siker, de nem felhőtlen az örömöm, hiszen láttam azokat a hibákat, amiket ki kell javítanunk. Nehéz mérkőzés volt, hiszen nemcsak az ellenfelet, hanem magunkat is le kellett győznünk, az a kilenc vereség óhatatlanul is ott volt a fejekben. Jövő héten mindenképp nyernünk kell, az előttünk álló edzéseket ennek a célnak rendeljük alá.

Motax Pápa KC - Falco KC Szombathely U23 72-48 (13-13, 18-9, 19-11, 22-15)

Motax Pápa KC: Kálmán 11, Schveighoffer 10, Cook 16/6, Hadnagy 3, Keller 10/6, cserék: Horváth A. 2, Horváth G. 6, Kocsis T. 4, Fülöp 4, Présing 4, Vajda 2, Csányi.

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.