Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 17. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: Naplo-online

Hogy állnak az iskolafelújítások?

Hogy állnak az iskolafelújítások?

Az iskolák már az új tanévre készülnek. Pápán több intézményben is komoly építkezések zajlanak, de vajon elkészülnek szeptemberre?

A Weöres Sándor Általános Iskolában nagy munkába fogtak a nyár elején. Mint azt Horváth Attila igazgatótól megtudtuk, folyik a vizesblokkok felújítása, az egyik épületrész tetőszigetelése, a tornaterem ablakcseréje és parkettájának felújítása. Lehetőség nyílt az irodák nyílászáróinak cseréjére és új iskolabútor beszerzésére is. A közel 30 milliós beruházás nagy része elkészül a tanévkezdésig.

A Türr gimnáziumban idén nyáron első helyre került a kollégium felújítása, ami a költözés miatt gőzerővel folyik. Németh Zsolt igazgató azt is elmondta, hogy emellett megtörténtek a tisztasági meszelések. A felújítások, beruházások között Pápán a legnagyobb falat a Munkácsy iskola.

Itt már elkészült az új épületszárny, ám a régi épület felújítása - a kivitelezők hibáján kívül, az irányító hatósági eljárások lassúsága és körülményessége miatt - késik. A félmilliárdos projekt keretében megújuló iskola így várhatóan teljes egészében nem készül el a szeptemberi tanévkezdésre, hiszen a régi szárny tetőszerkezeti elemei közül sok - nem vártan - cserére szorul. A munka azonban nem fogja befolyásolni az oktatást, hiszen az új épület számos tanteremmel bővítette a rendelkezésre álló helyiségek számát, illetve a régi szárny nagyobb részét is rendelkezésre bocsátják az építők.

Hátul még javában dolgoznak a munkások

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.