Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 20. 20:18, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hivatalos: Megye 1-ben indulhat a Perutz

Hivatalos: Megye 1-ben indulhat a Perutz

Az eddigi hírekhez képest több szempontból is előnyösebb döntést hozott az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága, ugyanis a megyei első osztályban kezdődhet a pápai felnőtt labdarúgás jövője.

Az MLSZ elnöksége legutóbbi határozatának értelmében a Pápai Perutz FC a megyei első osztályba került - jelentette be Bocskay László ma délután.
- A Veszprém Megyei Igazgatóságának Versenybizottsága versenyügyi eljárás keretében tárgyalás mellőzésével a Pápai Perutz FC nevezését a 2015/2016.évi bajnokság megyei I. osztályába elfogadta. A Versenybizottság megtárgyalta a klub kérését és megállapította, hogy megfelel a feltételeknek és a Pápai ELC utánpótlás csapatának működtetését vállalta. A 2015/2016. bajnoki év átmeneti idejében az MLSZ Elnökségének határozata értelmében, mivel a Pápai ELC csapata a helyezéseinek megfelelő bajnokságban indul, eltekint a megyei U19 és U16 bajnokságban csapatok indításától, ami óriási terhet vesz le a vállunkról - fogalmazott Bocskay László.

A Perutz elnöke ugyanakkor elmondta, a megyei 1-es indulás jóval nagyobb kihívást jelent az egyesület számára, mint az alsóbb osztályok jelentettek volna, nem beszélve arról, hogy a felkészülésre és a csapat összeállítására is nagyon kevés idő jut. Az anyagi terhei is jóval nagyobbak a megyei első osztálynak, ezért tárgyalásokat kezdenek az önkormányzattal a támogatás növeléséről, illetve a pápai sportszerető vállalkozókhoz is fordulnak anyagi támogatásért. Bocskay Lászlótól azt is megtudtuk, hogy rövidesen megkezdik a bérletek árusítását. Fél szezonra körülbelül 2500 forintért lehet majd bérletet váltani, míg egy-egy meccsre nagyjából 500 forintért vásárolhatók majd meg a belépők, de természetesen a diákok és a nyugdíjasok kedvezményt fognak kapni. 14 év alatt a belépés ingyenes lesz a Perutz meccseire.

Áldozó Tamás polgármester és Tóth Péter, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club ügyvezető igazgatója is üdvözölték a szövetség döntését. A városvezető elmondta, a következő, augusztus 10-i testületi ülésen javalatot fog tenni a Perutznak szánt támogatás növelésére, hogy az egyesület biztonságban tudjon szerepelni a megyei első osztályban. Az önkormányzat és az egyesület célja, hogy mielőbb, önerőből feljusson a Perutz az NB3-ba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék