Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Szeptember 30. 08:18, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: InfoPápa

Hitelt vesz fel az Önkormánzat!

Hitelt vesz fel az Önkormánzat!

A tegnapi képviselő-testületi ülésen egyebek mellett egy nagyobb összegű hitelfelvétel mellett is döntöttek. - Az ellenzék tiltakozik.

Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem a Várkerfürdőben épülő gyógyászati központban kezdődött meg a képviselő-testületi ülés, ahol a képviselők megtekinthették a fejlesztések jelenlegi állapotát.

Ezt követően érkeztek meg a Városháza Tanácstermébe a városatyák. Elsőként a részönkormányzatok képviselőiről döntött a testület. A rendszerváltás óta kipróbálatlan intézmény ez, melyben településrészi önkormányzatokat hoznak létre a helyi lakosság jelölései után. Borsosgyőri Városrész Önkormányzat elnökének Máté István önkormányzati képviselőt, képviselőtagjainak pedig Bereczky Nórát, ifjabb Máté Istvánt, Tóth Józsefet és Varga Zoltánnét választották.Tapolcafői Városrész Önkormányzatnál a következőképpen alakultak: elnöke Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő lett, a jelöltek közül pedig Takácsné Molnár Esztert, Somogyi Zoltánt, Vargáné Kósi Mártát és Vilmanné Ikervári Lillát választották meg. Pápa-Kéttornyúlakon megfelelő számú jelölt hiányában nem jött létre településrészi önkormányzat.

Dr. Nagy Krisztina személyében egyhangúlag választott aljegyzőt a testület.

Ezt követően már korántsem volt ekkora az egyetértés. Dr. Áldozó Tamás bejelentette, hogy az idei évre tervezett 340 millió forint hitel felvétele helyett 1 milliárd 68 millió forintos hitelkeretet megnyitásához kéri a képviselők támogatását. Az összeget egyébként csak abban az esetben hívnák le, ha a fejlszetésekre szánt pénzt egyéb adóbevételekből képtelenek lennének fedezni. Az ellenzéki képviselők - elsősorban Grőber Attila (MSZP) - óvatosságra intettek és elhamarkodottnak nevezték a döntést. Erőss Bulcsú (JOBBIK) szerint a hitelfelvétel megköti a jövőbeni önkormányzatok kezét, szerinte a kockázatosság határán jár az önkormányzat. A testület többsége igennel voksolt, bízva a fejlesztések sikerességében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.