Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2023. Július 06. 09:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétfőn folytatódik a Kossuth utca rekonstrukciója

Hétfőn folytatódik a Kossuth utca rekonstrukciója

Az áruház előtti teresedés mintegy 700 négyzetméteren újul meg, tardosi mészkőburkolattal, zöld szigetekkel.

Aki a Kossuth utcán jár, jól láthatja, hogy mely szakaszról van szó, hiszen egyértelműen elkülönül a környezetétől az az útszakasz, amelynek megújításával folytatódhat a pápai sétáló utca rekonstrukciója. Talán meglepő lehet, hogy közel 700 négyzetméteres felületről van szó, ezen a részen a legszélesebb az utca. Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az önkormányzat talált forrást a terület rendezésére, hiszen az év elején nem erről szóltak a hírek.

A kivitelező jövő héten vonul fel a területre, elsőként elbontja a mostani burkolatot, és aszfaltzuzalékot, előkészíti a felületet, beton alapot alakít ki, majd pedig térkő burkolattal látja el a felületet. A korábban már elkészült szakasszal megegyező burkolatot használnak majd, és három zöld szigetet is kialakítanak, az áruház előtti területen. A tervezés során gondoltak arra is, hogy a teresedés alkalmas lehet kisebb rendezvények megtartására, ezért az aljzatban elhelyezik az ehhez szükséges infrastruktúrát, négy darab faház elhelyezésére lesz itt lehetőség. Természetesen utcabútorok, kerékpár tárolók és lámpatestek is helyet kapnak az újjáépülő területen.

Változik a forgalmi rend!

A felújítási munkálatok a környék forgalmi rendjét is érintik. A kivitelező az áruház mögötti területet használja majd deponálási célokra, a Petőfi utcán pedig az építési forgalom halad majd reggel 7-től 17 óráig, ezért ezt az utcát lezárják hétfőtől ebben az időszakban. Az Eötvös utcán két irányban haladhat a forgalom, ám az áruház felőli végén meg kell majd fordulni. Ennek megfelelően a várakozást megtiltják az utcában, a két irányú forgalom biztosítása érdekében. A Bástyán biztosítanak az utca lakóinak parkolási lehetőséget.

A kivitelezőtől azt kérték, hogy a korábbi munkafolyamatokhoz hasonlóan biztosítsák az üzletek elérését, és kommunikáljanak az üzlettulajdonosokkal, a minél kevesebb kellemetlenség érdekében.

A kivitelezés határideje november 30-a, bruttó 135 millió forintos önkormányzati forrásból valósul meg a szakasz megújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.